Csak szlovákok voltak a fedélzeten

Milan Vanga, a szlovák védelmi minisztérium szóvivője pénteken reggel cáfolta azt a korábbi híresztelést, miszerint a szlovákokon kívül más állampolgárságú utasok is lettek volna a Telkibánya közelében lezuhant katonai szállítógépen.

A szlovák kormány rendkívüli ülést tart, Ivan Gašaprovič szlovák államfő és Mikuláš Dzurinda miniszterelnök részvétét fejezte ki az elhunyt katonák hozzátartozóinak.

A tragédia helyszínén tartózkodó Ľubomír Bulík szlovák vezérkari főnök péntek reggel bejelentette: hivatalosan egyelőre 22 ember halála erősíthető meg. A hozzátartozókat hivatalosan csak a holttestek azonosítása után értesíti a szlovák hadsereg. A repülő parancsnoka a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint eddig több mint 3300 utat teljesített, és összesen csaknem 2000 órát repült. Hozzá hasonlóan tapasztalt szakember volt a másodpilóta is.

Václav Klaus cseh köztársasági elnök gyásztáviratot küldött szlovák kollégájának. A szlovák katonák Koszovóban a csehekkel közös kontingensben teljesítenek szolgálatot.