Csak szenvedve bár, de a lényeg, hogy megcsinálták

Balról a legszélső: Kelemen Éva
Balról a legszélső: Kelemen Éva - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Loki csapatkapitánya, Kelemen Éva szerint csak az számít, hogy továbbjutottak.

Kiélezett összecsapást vívott egymással a DVSC-TVP és a Békéscsaba együttese vasárnap délután a Viharsarokban a női kézilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában. A mérkőzés tétje az volt, hogy melyik egylet jut be a legjobb nyolc gárda közé – ez végül a debrecenieknek sikerült, idegenbeli döntetlennel (27–27) léptek tovább Tone Tiselj tanítványai egy nem mindennapi találkozón.

– Pontosan olyan derbin vagyunk túl, amilyenre számítottam. Nehéz meccs volt, riválisunk remekül játszott, főként kapusuk, Triffa Ágnes brillírozott, aki bravúrjaival elbizonytalanított minket. Bár jól kezdtünk, később ismét jött egy hullámvölgy, ami pozitív, hogy sikerült felállnunk. Mindig akadt egy-egy olyan egyéni villanás, mely átlendített minket, igazi csapatként játszottunk. Szenvedve sikerült ikszre hoznunk a találkozót, de a lényeg, hogy továbbjutottunk. Nyilván sok múlik majd a sorsoláson, de szeretnénk a négyes döntőbe jutni – fogalmazott Kelemen Éva, a DVSC szélsője, aki anno épp Békéscsabáról érkezett a Debrecenhez. – Már a harmadik évemet töltöm a Lokinál, így már megszoktam, hogy egykori csapatom ellen kell harcba szállnom, ez inkább az elején volt furcsa. Immár igazi debreceninek érzem magam – mondta a kézis.

Nem csalódott

Ahogy korábban lapunk is beszámolt róla, a női szövetségi kapitány, Kim Rasmussen által október végén kijelölt, svédországi Eb-re készülő bő, 28 fős keretben Kelemen neve is ott díszelgett. A kapitány hétfőn ismét keretet hirdetett, a 22-es névsorban azonban már nem szerepel a lokista. – Nem élem meg csalódásként, hogy a szűkítés után kikerültem, számomra már az is óriási megtiszteltetés volt, hogy számításba vettek. Tisztában vagyok vele, hogy azok a játékosok, akik a nemzetközi kupákban szerepelnek, jobban a középpontban vannak, ezzel együtt nem tettem le róla, hogy egyszer magamra ölthessem a nemzeti színű mezt – nyilatkozta Kelemen.

HBNŐrült meccsen jutottak tovább a Loki kézis lányai

Debrecen – A szabályok értelmében, idegenbeli döntetlennel a Loki van ott a nyolcban.Sporthírek


hirdetés