Csak pár percre hagyta ott a biciklijét, nagy hiba volt

Hajdúböszörmény – A hajdúböszörményi rendőrök lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést a helyi férfi ellen.

Egy férfi 2016. május 3-án 13 óra körül Hajdúböszörményben, az Ady téren a kerékpártárolóban hagyta biciklijét a rajta lévő szatyorral – amiben benne volt a pénztárcája és iratai is – és bement a közeli boltba.

A kerékpárt ezalatt ismeretlen tettes elvitte. A rendőrök a helyszínre mentek adatgyűjtést végeztek és ennek eredményeként azonosították B. Sándort. A férfi a megalapozott gyanú szerint a kerékpárt a Jókai utcán egy fához lakatolta és a rajta lévő szatyrot egy bokorba rejtette.

A rendőrök a férfit gyanúsítottként kihallgatták, valamint az eltulajdonított tárgyakat lefoglalták és visszaadták a sértett részére.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyi lakos ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Néhány óvintézkedés, amivel ellehetetlenítheti a biciklitolvajok dolgát

Hajdú-Bihar – A jó idő beköszönésével és a kerékpározás népszerűségének növekedésével, sajnos a kerékpárlopások is egyre gyakoribbá válnak.