Csak még egy kis türelem: így áll most a Kassai felújítása

Csak még egy kis türelem: így áll most a Kassai felújítása
© Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – A komplex útfelújítási program várhatóan szeptemberre fejeződik be.

A három főutat öt helyszínen érintő útkorszerűsítési programban a 42-es főút Püspökladány–Biharkeresztes közötti első 2,2 kilométeres szakasza már elkészült – kaptuk az információt kedden a Magyar Közút Zrt.-től.

A kérdéseinkre kapott válaszokból az is kiderül, hogy az összesen 5,4 kilométeres útrész következő 900 méteres szakaszán, a Petri Pál utcától a városközpont irányába jelenleg is aszfaltozási munkákat végeznek, a városközpont után pedig a kiemelt szegélyt cseréli a kivitelező. Püspökladány központjában július második hetében kezdődik a felújítás, és várhatóan augusztus végére fejeződik be.


Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A főút további 2,2 kilométeres szakaszán is elkészült a kopóréteg és a padka, jelenleg a forgalomtechnikai munkákon dolgoznak a szakemberek. Várhatóan jövő hónap közepére lesz kész a teljes szakasz felújítása.Szintbe emelik

A 4-es főút debreceni, belterületi szakaszán, azaz a Kassai úton már 80 százalékban befejezték a szegélyátépítést, jelenleg tart a szerelvények szintbe emelése. Július elején kezdik az aszfaltmarást és ezt követően az aszfaltozást. A városhatártól Bocskaikertig a padkanyesés elkészült, a burkolat profiljának marása 90 százalékban kész. Jelenleg az árok profilozását és a kötőréteg építését végzik a szakemberek, s ezek a munkák júliusban is folytatódnak. A Bocskaikert és a 4-es elkerülő út közötti 3,5 kilométeres részen jelenleg a padkanyesésen és az árokprofilozáson dolgoznak, s ezek a munkák júliusban folytatódnak, majd következik a marás és aszfaltozás, valamint a Bocskaikert érintett útszakaszán a szegélyek cseréje – tudtuk meg a közútkezelőtől.

HBN–ÉP


Jó hír az autósoknak: határidőre végezhetnek az útfelújításokkal Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar – A Berettyóújfalut délről elkerülő és a 42-es főút rekonstrukciója fejeződhet be leghamarabb.

hirdetés