Csak küzdelemre futotta

Akt.:
Csak küzdelemre futotta
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Alacsony színvonalú mérkőzésen egy pontot szerzett a DVSC a Budapest Honvéd otthonában.

Nem a legjobb előjelekkel készülhetett a DVSC-TEVA együttese a vasárnap esti, Budapest Honvéd elleni bajnoki mérkőzésre, ugyanis sérülések és betegségek miatt több kulcsemberét is nélkülözni volt kénytelen a bajnok. Félő volt tehát, hogy Nenad Novakovics, Szakály Péter, Tisza Tibor vagy Kulcsár Tamás hiányát megérzik a hajdúságiak és megkeserítheti a lokisták életét a házigazda.

Bouadla-bomba

Nem indult egetverő tempóban az összecsapás, sokáig keresték a fogást egymáson a felek. Fél órája zajlott a meccs, amikor némileg váratlanul vezetést szerzett a kispesti alakulat. Holender levitte az alapvonalig a labdát, majd centerezett, Youla pedig szép mozdulattal a hálóba perdített. Ritmust váltott a bekapott gól után a Debrecen, aminek a 39. percben meglett a gyümölcse. Mihelic passzolt a középen felfutó Bouadlához, a francia középpályás megtolta a labdát, majd huszonöt méterről, ballal hatalmas gólt zúdított Kemenes Szabolcs kapujának bal sarkába.

A második félidőre a DVSC jött ki kezdeményezőbben, olykor csak szabálytalanságok árán tudták megóvni a kapujukat a góltól a piros-feketék. Sajnos a cívisvárosi gól szerzője meghúzódott, ezért nem folytathatta a találkozót.

A játékrész közepére kissé leült a játék, bár Bódi Ádám még így is betalálhatott volna, ha a lekészített labdát 16 méterről nem az égbe lövi.

A 72. percben nagy esélyt kapott a Loki, ugyanis King megkapta második sárga lapját és mehetett zuhanyozni. A kispesti Korhutot rúgta meg, akit le kellett cserélni. Sokáig nem élvezhette az emberelőnyt a vendég gárda, ugyanis Ludánszkit is kiszórta Vad II egy kemény belépő után.

A hátralévő időben gyömöszölték egymást becsülettel a csapatok, de komoly gólhelyzet csupán egy akadt, azt a 94. percben a Honvéd kihagyta: Punosevac ajtó-ablak helyzetben nem találta el jól a labdát.

A Lokinak ezúttal meg kellett elégednie az egy ponttal, a következő mérkőzésen a piros-fehérek a Videotont fogadják a Nagyerdei Stadionban.

HBN-TN


A tények

OTP Bank Liga, 25. forduló
Bp. Honvéd – DVSC-TEVA 1-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Vezette: Vad II (Albert, Viszokai)

Honvéd: Kemenes – King, Elez, Ignjatovic, Baráth – Nagy G., Hidi, Vécsei – Prosser (Gazdag 62.), Youla (Botka 75.), Holender (Punosevac 55.)

DVSC: Verpecz – Lázár, Brkovics, Mészáros, Korhut (Balogh N. 75.) – Jovanovic, Varga J., Bouadla (Ludánszki 46.), Bódi, Mihelic – Sidibe (Nagy Z. 84.)

Gól: 1-0 Youla (27.), 1-1 Bouadla (39.)

Sárga lap: Holender (16.), Ikenne-King (22.), Lázár (36.), Ignjatovic (47.), Bódi (74.), Jovanovic (81.), Hidi (88.)

Kiállítva: King (72.), Ludánszki (77.)