Csak kitalálta a három lány, hogy elrabolták őket

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció
Hajdú-Bihar – Megyénk egyik kisvárosában három lány nem ment kedden iskolába: a suli helyett inkább kitaláltak egy mesét az elrablásukról, ami miatt a rendőrségnek intézkednie kellett. A nyomozók a lányok meghallgatása után azonban gyorsan rájöttek a turpisságra. Mivel az élénk fantáziájú diákok a 14. életévüket még nem töltötték be, így nem büntethetők.

Hajdú-Bihar megye egyik kisvárosában három lány nem ment kedden iskolába, pedig nem voltak betegek, és más elfoglaltság sem akadályozta őket ebben. A suli helyett inkább kitaláltak egy mesét az elrablásukról. A nyomozók azonban a lányok meghallgatása után gyorsan rájöttek, hogy nem volt ott semmilyen terepjáró, amibe be akarták tuszkolni őket, így el sem kellett menekülniük a rablóktól, egyszerűen csak nem volt kedvük iskolába menni. Mivel az élénk fantáziájú diákok még a 14. életévüket sem töltötték be, így nem büntethetők, az ettől kezdve a szülők dolga, viszont nem mindig végződhet a vaklárma egy ejnye-bejnyével.

Kérdésünkre ugyanis a megyei főkapitányságtól megtudtuk, hogy aki a hatóságnál vagy közfeladatot ellátó szervnél vészhelyzetről vagy rendzavarásról valótlan bejelentést tesz, szabálysértést követ el. Annak minősül az is, ha a bejelentésben megjelölt helyszínre vonulnak, vagy egyéb intézkedésre kényszerülnek ezek a szervek. Még súlyosabb következménye lehet, ha valaki bűncselekményt jelent be, melyről azonban tudja, hogy valótlan, ilyen esetekben akár egy, illetve két év szabadságvesztés is kiróható. Kifizetődőbb iskolába járni.

HBN–ÉP


Forrás: police.hu / YouTube
Debrecen - Igényesen kialakított honlapján a világ számos országában piacvezető szerepet betöltő cégként hirdette magát az a vállalat, amely nem létező befektetési aranyat árult ügyfeleinek. A rendőrök 1050 nyilvántartott embert találtak a számítógépes rendszerében. A Zsaru Magazin cikke. A szála...

Illusztráció: Pixabay
Debrecen - Több mint 400 ezer forintos kárt okoztak neki. Az ügyben most emeltek vádat a Debreceni Járásbíróságon. A három vádlott régebb óta ismeri egymást, egyikük Mikepércsen, míg vádlott-társai Nádudvaron élnek. Az I. r. vádlottnak tudomása volt arról, hogy a Mikepércsen kerttel rendelkező, i...