Csak később kezdhető el a főpályaudvar építése

Akt.:
A debreceni főpályaudvar látványterve
A debreceni főpályaudvar látványterve - © Forrás: Magánarchívum
Debrecen – Megváltoztatta a kivitelezésre kiírt második tender beadási határidejét a NIF.

Április 27-e volt a beadási határideje a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) által kiírt, a Debreceni Főpályaudvar felépítésére vonatkozó második közbeszerzésnek.

Az első kiírásra a Swietelsky Magyarország Kft., az SDDM Konzorcium, és az Új Főnix Konzorcium adott be pályázatot. A NIF értékelése alapján az Új Főnix Konzorcium tette a legkedvezőbb ajánlatot.

Visszavont közbeszerzés

A debreceni székhelyű csoport megközelítőleg nettó 34,4 milliárd forintért vállalta volna el a kivitelezési munkákat. Mivel a Modern Városok Programban 21 milliárd forint volt elkülönítve a projektre, a jelentős eltérés miatt a közbeszerzést visszavonták, majd kiírták az új tendert.

fa1A föld alatti buszpályaudvar látványterve | Forrás: Magánarchívum

A második kiírás beadásának letelte után a Napló megkeresésére a NIF a következő választ adta:

A debreceni intermodális személyszállítási központ létrehozásának kivitelező kiválasztására irányuló eljárás még folyamatban van. Az ajánlat beadási határideje változni fog.”

Hirdetmény lesz

Az új határidőt a hamarosan a TED-en (Tenders Electronic Daily-n, a Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához című kiadvány online változatában) megjelenő hirdetmény fogja meghatározni – tudtuk meg az infrastruktúra-fejlesztőtől.

MSZ


A leendő főpályaudvar és Petőfi tér látványterve
Debrecen - A fórumozók többsége szerint a föld alá süllyesztésen lehetne spórolni. Interjút adott lapunknak néhány hete Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. A beszélgetésből egyebek mellett kiderült, hogy a Petőfi téri főpályaudvar projekt költségét er...

Debrecen nagy dolgokra hivatott, és nagyszerű lehetőségek előtt áll
Debrecen - Debrecen nemzetközi ismertsége és elismertsége is egyre jobb, erről tanúskodnak a tavaly kiérdemelt elismerések. Papp László nem elégedett meg azzal, hogy a város rendkívül sikeres gazdasági évet produkált tavaly; ambícióval felvértezve vágott neki idei célkitűzéseinek. Debrecen polgár...