Csak ígérgetett a hajdúsámsoni csaló, a pénzt meg közben zsebre tette

Csak ígérgetett a hajdúsámsoni csaló, a pénzt meg közben zsebre tette
© Illusztráció: Pixabay
Hajdúsámson – 2017. március elején a vádlott egy hajdúböszörményi ismerősével történt személyes találkozás alkalmával ajánlotta, hogy olcsón, nagy mennyiségű és jó minőségű tűzifát tud szállítani rövid határidőre.

A hajdúböszörményi férfi néhány napon belül 240 mázsa tűzifát rendelt a vádlottól összesen 500.000 Ft értékben. Ezt követően a sértett 2017. március 18-án 250.000 Ft előleget adott át a vádlottnak.

A vádlott a fát nem szállította le a sértettnek, sem a megállapodás megkötésekor, sem az előleg átvételekor nem volt reális lehetősége a teljesítésre és az nem is állt szándékában.

A vádlott kérésének megfelelően a sértett Hajdúböszörményben több ismerősének ajánlotta a vádlottat tűzifavásárlás kapcsán. 2017 márciusában és áprilisában a vádlott további 3 sértettet megtévesztve, tőlük összesen 885.000 Ft előleget vett át, azonban a fát nem szállította le.

A hajdúsámsoni férfi által a sértetteknek okozott kár összesen 1.135.000 Ft, amely nem térült meg.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen 4 rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltás mellékbüntetés alkalmazását indítványozta. Indítványt tett továbbá arra, hogy a sértettek által előterjesztett polgári jogi igényt a bíróság érdemben bírálja el.