Csak forralás után javasolják a vízfogyasztást Mikepércsen

Csak forralás után javasolják a vízfogyasztást Mikepércsen
Debrecen, Mikepércs – A vezetékes víz az átlagos mennyiségű vízhasználat mellett egészségkárosodást, fertőzésveszélyt nem jelent, a szükséges korlátozást csak megelőzési, bizalom megtartási célból kellett megtenni – áll a Debreceni Vízmű közleményében. A szociális (fürdés, mosdás, mosás, mosogatás) célú vízhasználat továbbra is korlátozás nélkül javasolt. A vízmű információit változtatás nélkül közöljük.

Mikepércs település viziközmű szolgáltatását a Debreceni Vízmű Zrt. látja el 2015. április óta. A település ivóvízellátását biztosító új vízműtelepen, 2016. december elején gépészeti átalakítások történtek a vízminőség további javítása érdekében. A részeredmények alapján a beavatkozás sikeresnek bizonyult, azonban az 2017. év elején negatív folyamatok indultak el a vízminőség területén. Sajnos az elmúlt napokban elvégzett laborvizsgálatok eredményei nem igazolták a beavatkozás sikerességét, sőt a vízminőségben jelentős romlás következett be. A negatív hatásokat kiváltó átalakítások megszüntetésre kerültek, de a vízminőség kifogásolt minősítésének megállítása, és megszüntetése hosszabb időt vesz igénybe. A vízminőség romlás biológiai eredetű, és nem bakteriológiai eredetű, azt a felhasználók nem érzékelik, sem szemrevételezéssel, sem ízleléssel.

Az ivóvíz szolgáltatáshoz szükséges a felhasználók bizalma, ezért azt a döntés kellett meghozni, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egyetértésével, – Mikepércs Község Önkormányzatának tájékoztatása mellett – a Debreceni Vízmű Zrt.-nek, hogy a vezetékes vizet közvetlen fogyasztásra, ételkészítésre 10 perces forralást követően javasolja. A szociális (fürdés, mosdás, mosás, mosogatás) célú vízhasználat továbbra is korlátozás nélkül javasolt.

A vezetékes víz az átlagos mennyiségű vízhasználat mellett egészségkárosodást, fertőzésveszélyt nem jelent, a szükséges korlátozást csak megelőzési, bizalom megtartási célból kellett megtenni. A vízfogyasztással kapcsolatos intézkedésekről Mikepércs teljes lakossága írásban kap tájékoztatást.

A Debreceni Vízmű Zrt. a vízvizsgálati eredmények megismerését követően, a Hatóságok tájékoztatásával párhuzamosan azonnal megkezdte a szükséges intézkedéseket. Ennek keretében megszüntettük a kiváltó okot, megkezdtük a vízműtelepi szűrők mosatását, fertőtlenítését. Biztonsági okokból megemeltük a hálózati víz klórtartalmát, ami időlegesen érzékszervi panaszt okozhat. A vízminőség helyreállítása időigényes, így a normál állapotok helyreállásának határidejét jelenleg nem lehet megmondani. A munkálatokról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a felhasználókat.

Kérjük a felhasználóink megértését, bizalmát, és türelmét!

– Debreceni Vízmű Zrt. –
hirdetés