Helyi közélet

2013.12.05. 09:31

Nézőpont: A gyepet is lopják

<em>Elloptak több négyzetméternyi frissen leterített gyepszőnyeget a karácsonyra elkészülő debreceni 2-es villamospályájáról, a Mester utcáról. Kisebb darabjai a közeli vénkerti, Hajó utcai tízemeletes házak közül kerültek elő</em>. <strong>Orosz Csaba jegyzete</strong>.

Elloptak több négyzetméternyi frissen leterített gyepszőnyeget a karácsonyra elkészülő debreceni 2-es villamospályájáról, a Mester utcáról. Kisebb darabjai a közeli vénkerti, Hajó utcai tízemeletes házak közül kerültek elő. Orosz Csaba jegyzete.

Vajon kik tehették, kik lehettek annyira elvetemültek, hogy a még gyökeret nem vert füvet feltekerték, elvitték? Mi visz rá erre egy embert, embereket? Talán az alkoholtól, a jó bulitól, a banda erejétől felszabadult, elszabadult fiatalok? Talán egy közelben lakó házmester, aki azon kapta fel a vizet, hogy az ő lakásaik előtt kitaposott gyep pótlására miért nem jut ebből? Esetleg egy olyan ember volt, aki a kertjébe vitt egy kis pótlást belőle?

Ha ez nem elég, akkor azokra milyen jelzőt mondjunk, akik a villamossínek között megmaradt gyepszőnyegre szándékosan autóval hajtanak rá és hosszan megtapossák, tönkreteszik?

A rendőrség nyomoz, de kérdés, hogy valaha meglesz, meglesznek-e a tettesek. Nem lesz egyszerű.

Rossz tapasztalataim miatt attól tartok, nem ez lesz az utolsó eset, amikor megrongálják a 2-es villamost. Lelki szemeimmel látom, amint – akárcsak az 1-esen – összefújják a szerelvényeket, felhasítják az üléseket, megkarcolják az üvegeket. Arról nem is beszélve: akárcsak a belvárosban, ellopják az automata gyepszőnyegöntöző rendszer csöveit, tartozékait.

Bárcsak ne lenne igazam, és mindenki magáénak érezné azt, ami nekünk készül.


Debrecen - Mint arról beszámoltunk, november második felében előnevelt gyepszőnyeget terítettek a leendő 2-es villamos vonal sínei közzé, mellé több szakaszon. (A teljes pálya 25 százalékán lesz füves borítás.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában