Csak egy csapat volt jobb a debreceni szenioroknál

Csak egy csapat volt jobb a debreceni szenioroknál
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A debreceniek a 2. helyen végeztek az országos klubrangsorban.

A szenior úszók hazai ranglista versenyei közül Százhalombatta adott otthon a nyolcadik állomásnak. Mivel a törökbálinti viadalt lemondták a rendezők, ez a viadal zárta az idényt. A cívisvárosiaknak sikerült megőrizni második helyüket a Törökbálinti Seniorok, Európa legjobb klubcsapata mögött.

200 mellen az országos korcsoportos csúcsok ellen indított rohamot 8 férfi és 7 női úszó: Rentka László saját áprilisi, győri rekordját javította meg 0,30 másodperccel. A sokáig vállsérüléssel bajlódó, kétszeres világ- és Európa-bajnok Nagy Erzsébet Éva két versenyszámban is országos csúcsot úszott, amiért extra pontok jártak a csapatversenyben.

A 80 éves Kovács Lukácsné négyszer végzett az élen, Nagy Erzsébet Éva öt, Rentka László négy, Cseri Piroska két, Darnay Erika és Takácsné Kancsár Katalin egy-egy számban győzött. Több éves kihagyás után, dobogós helyezéseket elérve tért vissza a csapathoz Nowakowska Malgorzata és Nagy Réka. Szántó Endre, Miklós Attila, Tóth Béla, T. Kiss Jenő, Forintos Attila, Sárkány Ákos, Sárkány Lívia, Kovács Zsolt és Nguyen Manh Truong is fényes medálokat szerzett, ráadásul jelentősen növelték az időeredmények százalékos értékeléséből és a rajtok számából képzett összesített pontszámot. Tóth Béla és Rentka László valamennyi számban rajthoz állt.

HBN–RL

Címkék: , ,