Csak délelőttig tart a kemény szigor a Simonffy utcai mélygarázsnál

Tilosban parkoló autó a Simonffy utcán (májusban)
Tilosban parkoló autó a Simonffy utcán (májusban) - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Március eleje óta minden reggel két-három közterület-felügyelő vigyáz a szigorú megállási, parkolási szabályok, tilalmak betartására a Simonffy utcai mélygarázsnál.

Délelőtt azonban elhagyják a helyszínt. Így akkortól visszaáll a „régi rend”, időnként személyautók is felhajtanak a nekik tiltott területre, vagy parkolnak a megállni, várakozni tilos táblák alatt. (Az elmúlt hónapokban, hetekben – különböző napszakokban – több alkalommal is készítettünk erről fotókat a helyszínen –, nem kellett sokáig várni szabálytalankodókra.)

s1

Tilosban parkoló autó a Simonffy utcán (május végén) | Fotó: Orosz Csaba

Megkérdeztük Tőzsér Gyulát, a közterület-felügyelet hatósági osztályának vezetőjét arról, hogy miért csak reggel „kemény a szigor”. Azt a választ kaptuk, hogy azért, mert a reggeli órákban a legélénkebb a Simonffy utca elején az autóforgalom. A legtöbb üzlet, vendéglátóhely árufeltöltését akkor végzik – magyarázta.

HBN


Mélyen a pénztárcájába nyúlhat, aki nem tartja be a szabályokat
Debrecen - A mélygarázs forgalmát akadályozó autósok miatt keményítettek be. Március eleje óta reggelente 2-3 közterület-felügyelő álldogál hosszabb időn át a Simonffy utcai – azaz belvárosi – mélygarázs bejáratánál. Jelenlétük komoly visszatartó erővel bír. Míg korábban 8 óra körül zsúfolásig me...