Csak baj volt a kijelzőkkel, felszedték az összeset

Munkálatok kedden a belvárosi tábla (volt) helyszínén
Munkálatok kedden a belvárosi tábla (volt) helyszínén - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Jóval korszerűbb kijelzőkön tájékoztatnák a turistákat a cívisvárosban.

Felszedték, elvitték az elmúlt napokban a korábban sok kritikával illetett elektronikus köztéri turistainformációs táblákat Debrecenben. Ilyenek a város öt pontján: a Kossuth téren, a Nagyállomásnál, a Fórumnál, a Piac utcai egykori Tourinform-irodában, illetve az élményfürdőben működtek.

Az érintőképernyős táblák arra szolgáltak, hogy segítségükkel a turisták debreceni és a hortobágyi látnivalókról, itteni szállás-, valamint vendéglátóhelyekről, illetve programokról kapjanak információkat. A több millió forintba került, uniós forrásból felszerelt eszközök tapasztalataink szerint gyakran nem működtek.

Az intézkedés kapcsán Halasi Csaba, a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület vezetője elmondta: az eltávolításra elsősorban azért került sor, mert sajnos azok a technikai problémák miatt nem váltották be maradéktalanul a hozzájuk fűzött reményeket, illetve el is avultak. (A tudnivalók a nem megfelelő internetkapcsolat miatt érkeztek lassan. Amikor erősen rájuk tűzött a nap, a visszatükröződés miatt szinte semmit nem lehetett látni a szövegekből, képekből.) Ráadásul lejárt az eszközök telepítéskor vállalt 5 éves üzemeltetési idő is.

Korszerűbb kijelzőkre lenne szükség”

– vélte Halasi Csaba.

Gődény Gábor, a közelmúltban megszüntetett Tour­inform-irodát váltó, annak feladatait részben átvállaló Visit Debrecen divízióvezetője úgy fogalmazott, hogy üzleti tervükben több új utcai, a turisták tájékoztatását szolgáló elektronikus tábla felállítása is szerepel. Az ehhez szükséges pénzt az önkormányzat biztosíthatja, de az erre vonatkozó döntés még nem született meg. Amennyiben lesz rá forrás, a régieknél jóval korszerűbb, „vandálbiztos” kijelzőket helyeznének el a város frekventált helyein.

OCs


Tavaly augusztusban nyitották meg az új irodát
Debrecen - Csaknem negyedszázad után bezárt a debreceni Piac utcai létesítmény. Néhány hete végleg befejezte ténykedését Debrecenben a régi városháza földszintjén 1993 óta működtetett Tourinform iroda. Feladatait a Nagytemplom mögötti Karakter 1517 Könyvesboltban és Kávézóban kialakított Visit De...