Csak az egyetem színpadáig kell menni egy mikroszkópos fesztiválszelfiért

Akt.:
A Debreceni Egyetem idén először saját színpaddal is várja a Campus Fesztiválra érkezőket
A Debreceni Egyetem idén először saját színpaddal is várja a Campus Fesztiválra érkezőket - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Először vesz részt saját színpaddal a Debreceni Egyetem a Campus Fesztiválon.

A Debreceni Egyetem évek óta egyre meghatározóbb szereplője a Campus Fesztivál életének. A főbejárattól rögtön jobbra található, mintegy 1000 négyzetméretes Egyetem Tér tizennyolc standján a tanintézmény egységei fognak bemutatkozni, a klinikai központtól a szakkollégiumokig minden olyan szegmens jelen lesz, amelyik úgy gondolta, hogy részt szeretne venni a fesztiválon.A látványos ismeretterjesztő bemutatók mellett izgalmas témájú pódiumbeszélgetéseket, koncerteket és a Dumaszínház fellépőinek humorát is élvezhetik a teret felkereső fesztiválozók. De lesz lehetőség mikroszkópos és ultrahangos fesztiválszelfi készítésre, valamint 3D-s portréfotózásra is. A tér egyik leglátványosabb eleme kétségkívül az öt méter magas egyetemi főépület-alakú ugrálóvár lesz, ahová nemcsak a kicsiket, hanem a gyermek lelkületű felnőtteket is várják.


e3

Fotó: Derencsényi István


Mándy Zsuzsa szervezőtől megtudtuk, az Egyetem Tér kialakításakor törekedtek arra, hogy a látogatók egyfajta eseménylánc résztvevői is lehessenek. Többek között a pároknak lehetősége lesz HIV-szűrésre, majd a megnyugtató eredmény után az egyik standon akár fesztiválfrigyet is köthetnek, amely után elmehetnek egy romantikus párkapcsolati bögrefestésre. De ha pingálás közben mégis elbizonytalanodnának a közös jövőt illetően, várja őket a párkapcsolati tanácsadó, ahonnan kijőve érzelmeikben megerősödve ülhetik meg a fesztivállakodalmukat, majd elektromos autójukba huppanva elindulhatnak a naplementébe.


e2

Fotó: Derencsényi István


HBN-MSZ


Campus Fesztivál: a lényeg egy helyen!

Debrecen – Testközelből követjük nyomon az idei év legnagyobb debreceni buliját, a Campus Fesztivált. Beharangozók, hangulatjelentések, fotók és videók minden mennyiségben!