“Csak akkor eszem más húst, ha nem akarom megbántani a háziasszonyt”

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – A debrecenieket most a húsevési szokásaikról kérdeztük, jöjjenek a válaszok.

– Csak csirkét eszem, ráadásul annak is csak a mellét, esetleg a combját, azon kívül semmi mást. Csirkén kívül csak akkor eszem más húst, ha vendégségben vagyunk, és nem akarom megbántani a háziasszonyt – fogalmazott Kovács Ádámné.

Kovács Ádámné Kovács Ádámné ©

Katona Enikő kedvence a csirke és a sertés, de gyakorlatilag minden fajta húst szeret. Halat is rendszeresen fogyaszt, de azt azért ritkábban.

Katona Enikő Katona Enikő ©

– Legjobban a disznóhúst és a csirkét szeretem, a kedvenc ételem pedig a székelygulyás, sertéshússal, de nem vagyok túl válogatós – mondta Csép Fruzsina.

Csép Fruzsina Csép Fruzsina ©

– A csirkét meg a pulykát kedvelem és fogyasztom főként, esetleg néha marhát. Illetve halat, de csak ha édesapám készíti, magamnak csak a fagyasztott halrudacskát sütöm meg – hallhattuk Kéring Dávidtól.

Kéring Dávid Kéring Dávid ©

A fokhagymás, rozmaringos sült nyúl az egyik kedvence Dickmann Rolandnak, de mint mondta, ha rangsort kellene felállítani, akkor a nyúl után a kacsa, a sertés, majd a csirke és marha következne.

Dickmann Roland Dickmann Roland ©

Héty Péter viszont tizenéves kora óta nem eszik húst. Sosem szerette, és mióta megteheti, nem is fogyasztja egyáltalán.

Héty Péter Héty Péter ©

HBN-MP | Fotók: Molnár Péter

 



Sporthírek






hirdetés