Csak a Wenger-henger segíthet az Arsenalon

Arsène Wenger
Arsène Wenger - © Fotó: Getty Images
Egy pireuszi, többgólos győzelem esetén léphet tovább az angol együttes a legjobb tizenhat közé a BL-ben.

Meglehetősen nehéz helyzetben várhatja az Arsenal a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörét az F jelű kvartettben, ugyanis az Ágyúsoknak Pireuszban kellene legyőzniük az előttük három ponttal vezető, a már továbbjutott Bayern München mögött második helyen álló Olympiakoszt. Ráadásul nem mindegy, hogy milyen különbséggel, ugyanis a londoni „odavágón” 3–2-re a görögök diadalmaskodtak, vagyis legalább két góllal kellene nyernie Arsene Wenger gárdájának, hogy biztosan továbblépjen a csoportból, az egygólos siker csak akkor ér valamit, ha legalább háromszor megrezdül az Olympiakosz hálója.

BL-győztes búcsúzhat

Könnyen lehet, hogy a G jelű négyesben korábbi BL-győztes gárda búcsúzik, ugyanis a Chelsea–Porto meccsen a vesztes kiesik, ha a Dinamo Kijev legyőzi a Maccabit, ukrán siker esetén az iksz sem jó Londonban a portugáloknak.

Az E csoportban a Barcelona mögött a múlt fordulóban nagy verést kapó (1–6 a katalánoktól) AS Roma továbbjut, ha legyűri a BATE csapatát, a Leverkusen ugyanis hiába „pontazonos” a rómaiakkal, éppen Messiéket fogadja, de németek és az olaszok egymás elleni eredménye is a Farkasoknak kedvez.

A H kvartettben a Zenit mögött a 7 pontos Gent és a 6 egységet gyűjtő Valencia nyomul a másik kiadó továbbjutó helyért.

HBN


A program

E csoport: Bayer Leverkusen–Barcelona, Roma–BATE
F csoport: Dinamo Zagreb–Bayern München, Olympiakosz–Arsenal
G csoport: Dinamo Kijev–Maccabi Tel-Aviv, Chelsea–Porto
H csoport: Valencia–Olympique Lyon, Gent–Zenit