Csak a franciák ne lettek volna

A férfiak csapat versenyével folytatódott a XXIII. Kendo Európa-bajnokság a debreceni Főnixben, s igaz ma nem sikerült érmet szerezni, de látványos ütközetekben és remek kulturális programokban azért nem volt hiány.

A csoport körrel indult a mai nap, ahol a magyar csapat az osztrákokkal és a belgákkal szerepelt egy kosárban. A sógorokat leléptük, az öt párosból egyet sem nyertek, s döntetlenre sem tudtak mérkőzést hozni. Ráadásul a mérkőzések alatt csupán egyetlen érvényes találatot sikerült szerezniük.

Idekattintva megnézheti a győzelmet jelentő 3. küzdelmet!

A belgák sem okoztak túl sok problémát, igaz ők egy mérkőzést elvittek, de ettől függetlenül a csoportból kiemelkedve jutottunk tovább az 1. helyen.

Idekattintva megnézheti a továbbjutást jelentő 4. küzdelmet!

Egy rövidke szünet következett az egyenes kieséses szakasz előtt, amikor is bemutatkozott a közönségnek a Kiyo-Kito, akik dobjaikkal félelmetes hangulatot teremtettek a csarnokban (Kattintson ide és nézzen bele a koncertbe), akik pedig esetleg más szórakozásra vágytak, azokat szeretettel látták kalligráfia leckékre, origami hajtogatásra, sushi kóstolóra, anime vetítésre vagy a kendo felszerelések kipróbálására esetleg egy kellemes japán masszázsra.

Előrehozott döntő

Az alsó ágról érkező spanyolokkal, akik könnyedén kaszabolták le az izraelieket, találta szembe magát a magyar csapat a legjobb 16 között. Az első két összecsapás érvénytelen találat nélkül zajlott le, de ezt a csöndet sikeresen törte meg Babos, aki végül egy válasz nélkül maradó gyönyörű találattal jutatta előnyhöz a magyarokat.

A következő mérkőzésen Király Norbert sajnos intésekkel elvesztette, de végül a mindent eldöntő utolsó mérkőzésen Dubi Sándor kétséget sem hagyott a felől, hogy kinek van ott a helye a legjobb 8 között, ahol a franciák már várták fiainkat.

Idekattintva megnézheti Dubi továbbjutást érő küzdelmét!

Az előre hozott döntőnek is tekinthető mérkőzés úgy kezdődött, ahogy az várható volt, parázs, lendületes összecsapások következtek egymás után, s a döntés végül ismét az utolsó párra, a magyar csapatkapitányra, Dubira és ellenfelére Blanchardra maradt. A magyarok csak akkor jutottak volna tovább, ha a vívónknak sikerül két érvényes találattal úgy legyőznie ellenfelét, hogy az nem ér el pontot.

Nézze meg a sorsdöntő mérkőzést idekattintva!

Ez sajnos nem sikerült, hiszen az 5 danos Dubi hiába tett meg mindent, csak egy találattal volt képes nyerni, így a magyarok nem jutottak a legjobb négy közzé.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek