Cápatámadást élt túl egy ausztrál nagymama

Egy hatvanéves ausztrál nő túlélt egy cápatámadást, ütéseivel és rúgásaival sikerült elkergetnie ugyanis a ragadozót.

Az asszony sok vért vesztett, miután a cápa mélyen beleharapott lábába és a fenekébe. A nagymamát helikopterrel szállították kórházba, állapota stabil az utolsó hírek szerint.

A hatvanéves Paddy Trumbulla Queensland állam északi részén található Whitsunday-szigeteknél úszott a vízfelszínen, búvárpipával a szájában, amikor megtámadta a cápa. A nő és szemtanúk azt mondták, hogy a cápa a víz alá húzta az asszonyt, aki ekkor az állat orrát kezdte ütlegelni, majd rugdosni.

A kórházi ágyáról az ausztrál sajtónak nyilatkozó nő “kötélhúzásként” jellemezte harcát a cápával, és elmondta, hogy egyáltalán nem érzett fájdalmat, annak ellenére, hogy látta a vért, és tudta, hogy a cápa megharapta. “Láttam a vakító fogakat, de nem pánikoltam komolyan, csak a túlélésre gondoltam” – mondta az ABC ausztrál televíziónak.

Az ötgyermekes nagymamát helikopterrel szállították kórházba, miután elsősegélyben részesítették egy közeli hajón. A kórház egyik sebésze elmondta, hogy becslésük szerint a nő vérének nagyjából negyven százalékát elvesztette. Nagyon szerencsés volt, hogy hamar megfelelő elsősegélyt kapott, és gyorsan kórházba értek vele – tette hozzá.

A hatvanéves nőre várhatóan több műtét vár, hogy helyrehozzák sérüléseit. “Új, átalakított fenekem lesz, ami pozitív” – fogalmazott Trumbull.