COZMA – TÁRGYALÁS – Ilyés: Raffael pisztolyért kiáltott

Raffael Sándor pisztolyért kiáltott a tragikus éjszakán a szórakozóhely előtt. Ez derült ki Ilyés Ferenc kézilabdázó vallomásából.

A sportoló külföldi tartózkodása miatt nem tudott megjelenni a hétfői tárgyaláson, de nyilatkozatban közölte, hogy fenntartja korábbi vallomását, melyet a bíró olvasott fel.

Ilyés Ferenc korábbi vallomásából kiderül: a bárban látta a vérző fejű Raffael Sándort, aki később a szórakozóhely előtt pisztolyért kiáltott. Ilyés Ferenc azt vallotta: amikor kilépett az ajtón azt a felkiáltást hallotta Raffaeltől, hogy ” hozzátok a pisztolyt! “

Ilyés sem a verekedés kirobbanását, és a végzetes szúrást sem látta. Ő ugyanis sokáig nem a tánctérben, hanem a bárban tartózkodott. Később már csak a földön fekvő társát figyelte, próbálta újraéleszteni Cozmát, de hiába.

Hétfőn Ilyés Ferenc, Ivan Pesic, és Zarko Sesum korábbi vallomásait olvasta fel a bíró, mivel egyikük sem tudott megjelenni a tárgyaláson. A vallomások szerint egyikük sem látta, hogy kitől kapta Cozma a végzetes szúrást. Kedden Ivan Lapcevic kézilabdázó vallomásának ismertetésével folytatódik a Cozma-tárgyalás.

– Független Hírügynökség –