Coulibaly közel a Lokihoz

Akt.:
Adamo Coulibaly
Adamo Coulibaly - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – A csatár korábban négy évet húzott le a debreceni csapatban.

Nem akármilyen hírt közölt vasárnap este a debreceniek hivatalos honlapja, a dvsc.hu: Szima Gábor elnök arról tájékoztatta a portált, hogy tárgyalnak a Loki korábbi gólkirály csatárával, Adamo Coulibalyval az esetleges cívisvárosi folytatásról. A 33 éves támadó egyébként megtekintette a piros-fehérek Nagybánya elleni felkészülési mérkőzését (3–1) és találkozhatott az egykori játékostársaival.

Termelte a gólokat

A DVSC-TEVA szurkolói emlékezhetnek rá, hogy Coulibaly hat esztendeje, 2009 nyarán érkezett az együtteshez. A Herczeg András által dirigált gárda anno augusztusban kiharcolta a Bajnokok Ligája-csoportkört, a francia játékos gólt lőtt a Levadia Tallinn elleni selejtezőben, a főtáblán pedig itthon és Firenzében is bevette az olasz Fiorentina hálóját.

„Kuli” az ezt követő években egyre jobban belejött a góllövésbe és az NB I-es mezőny legkelendőbb csatárává nőtte ki magát. Utolsó két magyar élvonalbeli szezonjában kiérdemelte a gólkirálynak járó koronát, majd 2013-ban, miután lejárt a szerződése a Lokinál, a francia másodosztályú RC Lens gárdájához igazolt. A következő évben feljutottak az első osztályba, ahol a támadó többnyire epizodista volt, idén nyáron pedig lejárt a kontraktusa a csapatnál. Coulibaly a DVSC-ben 110 mérkőzésen 66 gólt lőtt, 2013-ban neki ítélték a legjobb labdarúgónak járó Zilahi-díjat.

A klubvezetés és a csatár tehát jelenleg egyeztetnek, úgy tudjuk, nagyjából 70 százaléknyi esély van rá, hogy Coulibaly ismét piros-fehér dresszbe bújik, bár a pletykák szerint vannak más kérői is. Ugyan az elefántcsontparti származású futballista idén már 34 éves lesz, de nem csak a szurkolók, de a csapattársak és a szakma szerint is évekig erőssége lehet még a Debrecennek. Vélhetően napokon belül okosabbak leszünk.

HBN


Játszhat csütörtökön

Korábbi cikkünkben tévesen azt írtuk, hogy a DVSC-TEVA nemrégiben leszerződtetett csatára, Geoffrey Castillion csak az Európa Liga 3. selejtezőkörében léphetne pályára. Mint a klubvezetéstől megtudtuk, Castillion már most csütörtökön, a Skonto Riga ellen játszhat.