Magyarország

2008.06.12. 13:26

Beemelték az M0-ás északi híd utolsó elemét

<p>Csütörtökön reggel nyolc óra előtt néhány perccel a munkások beemelték az M0-ás északi Duna-híd utolsó elemét. A záróelem elhelyezését reggel hat órakor kezdték el.</p>

A következő feladat az elem rögzítése, majd a burkolatok, szigetelések, díszvilágítás felhelyezése lesz. A hidat várhatóan szeptember végén adják át.

Rapkay Kálmán, a kivitelező Hídépítő Zrt. igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Megyeri híd záró elemét reggel hat órakor kezdték beemelni és nyolc óra előtt néhány perccel került a helyére. A következő lépés az elem rögzítése. Pénteken délután három órakor a hagyományoknak megfelelően egy hordót gurítanak át a hídon. Az autósok várhatóan szeptember végén használhatják a hidat. Addig még hátra van a szigetelések, burkolatok, díszvilágítások beépítése, illetve a hatósági műszaki átadás.

Az M0-ás északi Duna híd 62 milliárd forintos költséggel épül,1860 méter hosszú. A híd leglátványosabb része a nagy Duna-ág felett átívelő úgynevezett ferdekábeles híd, melynek legnagyobb nyílása 300 méteres. Ezt két darab, egyenként 100 méteres pilon tartja. A ferdekábeles rész szerelése már 2007 ősz óta tartott - tette hozzá Rapkay Kálmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!