Continental: már tart a toborzás, széles körben keresnek majd dolgozókat

Akt.:
Lukas Juranek (j4), Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester a debreceni ünnepségen, a Continental lobogójával
Lukas Juranek (j4), Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester a debreceni ünnepségen, a Continental lobogójával - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Continental élen jár a társadalmi felelősségvállalásban, és egyértelműen érezhető lesz a hatása a helyi életre. Interjú Lukas Juranekkel, a cég leendő debreceni gyárának igazgatójával.

Lukas Juranek, a Continental leendő debreceni gyárának igazgatója is hamarosan a cívisvárosba költözik. Közeleg az első kapavágás időpontja az építkezésen, s közben már a munkaerő-kiválasztás is zajlik. A fiatal szakembert a beruházás debreceni bejelentésekor, a február 22-i ünnepségen kérdezte a Napló.

Sikerült-e már megismerkednie Debrecennel, hogy tetszik önnek a város?

Többször jártam már Debrecenben, körülbelül 5–6 alkalommal voltam itt a helyszín-kiválasztási folyamat részeként.

Nagyon nagy benyomást tett rám a város, annak jövőképe, a növekedésre vonatkozó tervei és az a rugalmasság, amellyel az üzleti élet iránt viseltetik.”

Megfogott az itteni élénk üzleti és kulturális élet is, amely nyilván nekem is nagyon fontos lesz, hiszen én is itt fogok majd dolgozni.

lukasjuranek_
Lukas Juranek | Fotó: Continental

Mikor költözik Debrecenbe, s van-e már esetleg kedvenc helye, amit kinézett magának?

A tervek szerint 2018-as üzleti év végén fogok Debrecenbe költözni. Igazából közelebbről még nem tudom, hogy hova, úgyhogy ebben a kiválasztásban is számítok majd az itteni kollégák tanácsaira, segítségére.

Melyek az eddigi pályafutása fontosabb állomásai?

A Continentalhoz 2002-ben csatlakoztam. Minőségirányítási és termelésirányítási területeken dolgoztam a kezdetekben. Öt évvel ezelőtt kerültem át arra a területre, amelyben az új gyárak kiválasztásával és bevezetésével foglalkozom. Idén pedig megkaptam feladatként a debreceni gyár létrehozását, beindítását és igazgatóként a vezetését.

A magánéletemről annyit mondanék, hogy nős vagyok, és van egy nyolcéves, nagyon szép kislányom.

Milyen vezetőnek tartja magát, és mit vár el a leendő kollégát részéről?

A Continental egy nyitott vállalati kultúrát képvisel, amely inspirálja a munkavállalóinkat arra, hogy hozzájáruljanak a közös sikerekhez. A debreceni csapat is ebbe a vállalati kultúrába fog beilleszkedni. Elsősorban az emberekre fogunk építeni, amelynek során inspirálni kívánjuk őket, és egyszer­smind arra bátorítani, hogy az ötleteikkel járuljanak hozzá a vállalat sikeréhez.

Melyek azok a szempontok, amelyek latba estek a helyszín kiválasztásakor Debrecen mellett?

Egyértelműen az emberek voltak a legfontosabb szempont! Ez volt a kulcsüzenete a keresési folyamatnak is, hogy kiváló munkaerővel, kiváló munkatárasakkal tudjunk majd együtt dolgozni. Tehetségeket kívánunk idevonzani a tágabb régióból is, tehát egyértelműen ez volt a legfontosabb szempontunk.

lukasjuranek2_
Lukas Juranek | Fotó: Continental

Mikor kezdődhet a debreceni gyárépítés, és a termelés?

Az építkezést várhatóan a 2018-as év második negyedévében kezdjük meg, hamarosan tehát megtörténik az első kapavágás. Maga az új gyárépület 2019 harmadik negyedévére fog elkészülni, ezt követően telepítik a berendezéseket, a termelés beindítása pedig 2020 harmadik negyedévére várható.

Mikor kezdődik a toborzás, a szakemberek képzése, és milyen szempontok alapján választják ki őket?

A toborzás tulajdonképpen gyakorlatilag már tart. Széles körben fogunk keresni munkatársakat – gépkezelőtől a mérnökökön át a menedzsmentszintig.”

A képzésük a szervezeten belüli kompetencia-központokban történik majd. Már most jelenleg is keresünk mérnöki és menedzsment-pozíciókra szakembereket. A kínálat a continental-jobs.com címen is megtekinthető.

Mit adhat Debrecennek és a térségnek a gyár itteni működése?

Technológiai vállalatként új technológiákat fogunk hozni és meghonosítani a városban. Új kompetenciákat fogunk elvárni, és szoros együttműködésben leszünk az egyetemmel és a szakképző intézményekkel. Tehát ilyen módon a vállalat oktatásra gyakorolt hatása is jelentős lesz. Ugyanakkor a Continental a társadalmi felelősségvállalásban is élen jár, és egyértelműen érezhető lesz a hatásuk a helyi életre. Láthatóak akarunk lenni, az a célunk, hogy jelen legyünk a város életében.

Vass Attila


Bemutatták a Continental Automotive Hungary Kft.-t, mely új elektronikai összeszerelő üzemet épít Debrecenben
Debrecen - Magyarország számára óriási elismerés, hogy idejön egy olyan vállalat, mint a német Continental. Nagyon fontos ez a nap Debrecen történelmében és fejlesztésében, hiszen egy igen hosszú tárgyalási folyamat eredményeként gyárat épít a cívisvárosban a Continental – fogalmazott Papp Lász...

Fotó: Miskolczi János / debreceni önkormányzat
Debrecen - Ez az elmúlt 4 év leghosszabb ideig tárgyalt és a legnagyobb értékű beruházása Debrecenben. Az új gyár 450 munkavállalót fog foglalkoztatni. A 2014-es és a 2018-as év között a Continental beruházásával együtt 23 hazai és külföldi vállalat döntött debreceni beruházás, fejlesztés mellett...