Civil Fórum: utak a középpontban

Debrecen – A keleti városrészt is úgy kellene kezelni mint a belvárost, vagy a Nagyerdőt.

Felmérték az elmúlt egy hónapban a keleti városrészben, a Vágóhíd utca környékén található 7-es és 10-es választókerületek problémáit a Civil Fórum Debrecen Egyesület ottani képviselőjelöltjei. Mint Papp György és Janitor János a helyszínen elmondták, a legtöbben az utak állapotára, illetve a szilárd burkolat hiányára panaszkodtak.

Elhangzott: a FIDESZ négy évvel ezelőtt azzal kampányolt, hogy Debrecen valamennyi utcáját leaszfaltozzák. Ehhez képest még mindig jelentős azon utak száma, ahol nem adottak a jelenkornak megfelelő biztonságos közlekedés feltételei.

Arról is beszéltek, hogy a Zsibogóban is áldatlan állapotok uralkodnak. Nagyon sok a gödör, eső után bokáig ér a víz és kevés az illemhely. A civil fórumosok ezeket a problémákat is orvosolni szeretnék.

A két jelölt, illetve Kósa Márta polgármesterjelölt választási programjában is szerepel, hogy Debrecen kiegyensúlyozottan és egységesen fejlődjön. Megválasztásuk esetén mindent megtennének azért, hogy a különböző források és a költségvetési pénzek minél nagyobb hányada kerüljön a külterületi utcák leaszfaltozására – hangsúlyozták.

HBN-OCs