Civil Fórum: átlátható pénzköltést!

Debrecen – Félmilliárd forintos alapból támogatja az önkormányzat a nagybefektetőket.

Dr. Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke egy szerdai sajtótájékoztatón elmondta: azt szeretnék, ha a közgyűlés Tulajdonosi Bizottsága zárt ülései után mindig nyilvánosságra hozná, hogy melyik nagy cégnek mennyi pénzt ad az önkormányzat 500 milliós alapjából azért, hogy sok munkahelyet hozzon létre Debrecenben. Az ellenzéki önkormányzati képviselő hangsúlyozta, ezt a módszert csak addig támogatják, amíg tisztán gazdasági döntés születik. Amint politikai, vagy egyéb befolyás gyanúja merül fel, visszakozni fognak. A Civil Fórum a pénz felhasználását is szigorúan ellenőrizné. – Az önkormányzatnak a nagy cégek mellett, a közepes- és a kis vállalkozásokat is segíteni kellene, például a működési feltételeik javításával, adó-, vagy parkolási kedvezménnyel – jelentette ki dr. Gondola Zsolt Zoárd.

A politikus arról is beszélt, hogy a kormány rossz úton jár akkor, amikor úgy akarja megemelni a minimálbért, hogy közben a munkáltatói járulékokat is növelné. Ez elbocsátásokhoz fog vezetni – állította.

HBN-OCs0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés