Cigit és gyógyszert követeltek a rabló tinik Derecskén

Cigit és gyógyszert követeltek a rabló tinik Derecskén
© Fotó: police.hu
Derecske – A derecskei rendőrök őrizetbe vették a 16 éves lányt és 18 éves társát.

Egy férfi tett bejelentést 2015. november 29-én 3 órakor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy Derecskén, a Keleti utcán két általa ismert személy bement a házába, és gyógyszereket, valamint cigarettát kerestek nála.

A rendőrök a helyszínre mentek és adatgyűjtést végeztek, amelynek során megállapították, hogy V. Gyula és 16 éves társa a sértett házának ajtaján döbögtek, majd mivel a férfi nem nyitotta ki, ezért rugdosni kezdték azt. A támadók ezután a korábban kitört ajtóüvegen benyúlva kinyitották az ajtót és bementek a sértett a házába, ahol a férfitól gyógyszert és cigarettát követeltek. Az 57 éves férfi nem adott, ezért a 18 éves V. Gyula töltött magának több szál cigarettát, amit elrakott, majd a sértett felszólítására társával együtt elhagyták a házat. Néhány perc múlva a derecskei lány és a csökmői férfi visszamentek a sértetthez, akitől ismét gyógyszert követeltek és mikor nem kaptak, akkor a férfit többször megütötték, eközben átkutatták a házat. A sértett erre közölte támadóival, hogy már értesítette a rendőrséget, akik erre ismét távoztak.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A rendőrök a lányt és a férfit Derecskén elfogták és előállították a rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A sértett a bántalmazás következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrs a terheltek ellen rablás bűntett, magánlaksértés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –