Cigarettásdoboznyi drogot találtak egy férfinél a határon

Cigarettásdoboznyi drogot találtak egy férfinél a határon
© Fotó: police.hu
Nyírábrány – A rendőrök elfogtak két férfit, akiknek a gépkocsijában kábítószergyanús anyagokat találtak.

A nyírábrányi közúti határátkelőhelyen 2016. június 4-én 2 óra 15 perckor személygépkocsijával belépésre jelentkezett egy sofőr és utasa, akiknek a gyanús viselkedése feltűnt a rendőröknek, ezért a férfiakat alapos ellenőrzés alá vonták.

Az intézkedés során a rendőrök átvizsgálták a férfiak ruházatát, miközben Kengyel, a kábítószer-kereső kutya a gépkocsiban szagot fogott és jelzett. A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az autót átvizsgálták, amelynek jobb első ülésén egy cigarettás dobozban három zacskó kábítószergyanús fehér port és zöld növényi származékot találtak és foglaltak le. A 21 és 29 éves férfival szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A Vámospércsi Rendőrőrsre előállított létavértesi és a pocsaji lakosok elmondták, hogy a három tasakban „kristály”, valamint marihuána van, amit korábban vásároltak.

A sofőrrel szemben járművezetés bódult állapotban vétség, míg mindkettőjükkel szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –