Cigány hittanosok táboroztak Középhután

Hajdú-Bihar – A lelkészek ajánlották a szervezőknek a legjobb gyerekeket.

Folytatódik „A világ világossága” – Tanoda program a Tiszántúli Református Egyházkerület Cigánymisszióján belül. A tanodás gyermekek július 30. és augusztus 2. között Középhután táboroztak – tájékoztatott a Tiszántúli Református Egyházkerület.

A gyerekek öt településről, Esztárból, Pocsajból, Bagamérból, Bodaszőlőről és Debrecenből érkeztek a táborba. A települések lelkészei ajánlották a szervezőknek a cigány származású fiatalokat, akik a legjobb hittanosaik.

Felnőtteket is bevonzhatnak

A huszonnyolc gyermek tábori foglalkozásait tizennégy koreai fiatal segítette, ahogy az már az elmúlt kilenc évben hagyománnyá vált.

„Menjetek el, tegyetek tanítvánnyá minden népeket” – A Máté evangéliumából származó igeszakasz a cigánymisszióban dolgozók vezérfonala. „Ezek a gyermekek az evangélium hírvivői, mert hazaviszik a táborban hallottakat” – mondta Gregussné Buzás Irén a cigánymisszió lelkipásztora, aki hozzátette, nagyon jól és hatékonyan tudtak dolgozni a gyerekekkel, akik a táborban szerzett élményeiket továbbadva még több gyermeket vagy akár felnőttet kapcsolhatnak be a misszió munkájába.

Gregussné Buzás Irén kiemelte, hogy a tanodai munka ezen az úton folytatódik a jövőben.

HBN

Címkék: , ,hirdetés