CHILEI BÁNYA: Ütésváltás az interjúért rohanó sajtósok között

A felszínre ért szerdán a második bányász is az észak-chilei San José bányában, ahol augusztus 5-én, egy omlás következtében 33 munkás rekedt 700 méteres mélységben.

Mario Sepulveda nagyjából egy órával azután került ki, hogy társai közül az első, Florencio Avalos kiszabadult. Közben az interjúkra vadászó újságírók között incidensek is voltak.

Mario Sepulvedát is a boldogságtól zokogó családtagjai fogadták, majd megölelte öt a chilei államfő, Sebastian Pinera. Közben a japán űrügynökség bejelentette, hogy asztronautáknak tervezett öltözéket küldtek a chilei bányászoknak egy héttel ezelőtt.

Az újságírók egymást sem kímélve próbálták elkészíteni az első interjúkat

Az AFP jelentése szerint az örömöt beárnyékolta a média képviselőinek viselkedése. A francia hírügynökség jelentése szerint több száz újságíró igyekezett lerohanni a felszínre hozott első, majd második bányászt, hogy interjút készítsenek velük, a rohanás közben pedig mindent és mindenkit elgázoltak.

Az újságírók egymást sem kímélve próbálták elkészíteni az első interjúkat. Az AFP közlése szerint volt olyan sajtómunkás, aki a hajánál fogva igyekezett elráncigálni az útjából riválisát. Egy másik ütött is, és volt olyan, hogy a földre küldött egy sajtóst a vetélytársa. Az interjúkért rohanó sajtósok letaposták a bányászok családtagjainak sátrait is, amiért egy asszony hevesen nekitámadt az egyik újságírónak. Az AFP szerint két rendőr volt a közelben, de nem avatkoztak közbe.

– Független Hírügynökség –