Certa Rallye Sprint – Bukulyáék befoglalták Telkibányát

Bukulyáék majd 40 másodperccel győztek a Zemplénben.
Bukulyáék majd 40 másodperccel győztek a Zemplénben. - © Fotó: Zsarnai Krisztián.
Bozsva, Sátoraljaújhely, Telkibánya – A MARB Északi Régiója ladás sikerrel zárult, jó fogadtatása volt a Certa Rallye Sprintnek.

Hosszú évek után a ralisok visszatértek a Zemplénbe. A mögöttünk hagyott hétvégén a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság (MARB) Északi Régiójának záró futamát rendezték meg, sátoraljaújhelyi központtal. A Certa Rallyesprint gyorsasági szakaszait Telkibánya és Bózsva között teljesítették a párosok, a hat kilométer hosszúságú pályán mindkét irányba három-három alkalommal haladtak végig az egységek. A MARB mezőnyben a győzelmet a 2107-es Ladával induló Bukulya István, Kapás Attila kettős szerezte meg, szűk negyven másodperces előnnyel.

Vízen, majd szárazon

– Ezen a technikás, dobálós pályán még soha nem mentünk, ez volt a varázsa ennek a hétvégének – fűzte hozzá a futamgyőztes Bukulya István. – A reggeli párás, nedves körülmények megfűszerezték a szezonzárót, de a második körtől felszáradt a pálya, így jelentőset lehetett gyorsulni. Igyekszünk folyamatosan növelni az előnyünket, amit sikerrel tettünk, hiszen mind a hat szakaszon mi voltunk a leggyorsabbak. Természetesen elégedett vagyok a teljesítményünkkel, remek hangulatú, jól szervezett, gördülékeny versenyt nyertünk meg.

Bukulyáék az éves összetett szempontjából nem tudtak előrelépni, maradtak a harmadik helyen. Elsősorban azért, mert idén csak négy versenyhétvégét teljesítettek, kétszer győztek, kétszer pedig másodikként zártak.

A VFTS-el folytatják

– Továbbra is a Ladával szeretnénk menni, hiszen ehhez adottak a feltételek – folytatta a pilóta. – Felhalmoztuk a tartalék alkatrészeket, úgyhogy ezen a szinten a versenyzés biztosítva van. Jövőre azonban úgy tervezzük, hogy az Északi Régió teljes bajnokságát abszolváljuk, ugyanis csak így lesz esélyünk arra, hogy harcban legyünk a bajnoki címért.

A MARB Északi Régióját ebben az esztendőn a Nissan Sunny-val versenyző Tim Gábor, Tímár Tamás kettős nyerte meg, akik három futamgyőzelem mellett több dobogós helyezért is elkönyvelhettek maguknak

ÉM-ME


A Certa Rallyesprint (MARB) végeredménye

1. Bukulya István, Kapás Attila (Lada VFTS) 20:51,4
2. Hulman Gábor, Molnár Zsolt (Lada VFTS) +39,7
3. Foczkó Ákos, Szegedi Máté (Lada VFTS) +45,2
4. Simák Tamás, Volosinovszky Mihály (Lada VFTS) +1:06,1
5. Tim Gábor, Tímár Tamás (Nissan Sunny Gti) +1:07,3
6. Jobbágy Krisztián, Egerszegi Dávid (Lada VFTS) +1:52,4


15 baleset egy kanyarban... Tudni kell, honnan a legjobb nézni a ralit
Jól ismeri a Finn Rali útvonalát a felvételt készítő fejkamerás ember, hiszen rögtön 15 balesetet rögzített a hétvégi versenyen. Éld át, milyen egy rali-szurkoló élete! Fejkamerás felvételen nézhetjük a bukásokat, és azt is, hogyan húzzák biztonságba a szurkolók az autókat. Forrás: automot...

Ezt látni kell, 42 métert ugrott a Fordjával a Svéd Ralin!
Jari-Matti Latvala nyerte meg a Svéd Ralit, a világbajnokság második futamát, ám a legszebb jelenet Mads Östberg nevéhez fűződik. A norvég versenyző a Ford Fiestájával 42 métert (!) ugratott, ami egészen lenyűgöző látványt nyújt! Forrás: automotor.hu. Videó: Két magyar autóversenyző hozt...