Cellába ülnek szimbolikusan Budaházy szimpatizánsai

Cellába ülnek szimbolikusan a Budaházy György kiszabadítása mellett tüntetők.

A sort Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója kezdte meg pénteken. Jövő héten követi őt Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy ügyvédje és Zagyva Gy. Gyula jobbikos országgyűlési képviselő. A tüntetők ezzel akarják elérni, hogy kiengedjék az általuk csak politikai foglyoknak tartott Budaházy Györgyöt és társát.

Újabb tüntetést szerveztek az immár egy évben börtönben ülő Budaházy György kiszabadítására. A szervezők ezúttal egy börtöncellát állítottak fel, ahova Budaházy szimpatizánsai ülnek be a következő hét folyamán “politikai amnesztiát” követelve Budaházy Györgynek és társának.

A sort Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója kezdte meg pénteken, aki elmondta, hogy következő héten őt követi Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy Görgy ügyvédje és Zagyva Gy. Gyula országgyűlési képviselő is.

Toroczkai László hozzátette, attól tartanak, hogy az Orbán Viktor által rendszerváltásnak hívott kormányváltás pont olyan lesz, mint a 20 évvel ezelőtti: látszólag minden megváltozik, de valójában ugyanaz marad, csak vörösből lesz narancssárga.

Budaházy György tavaly június óta ül rács mögött. A rendőrség gyanúja szerint ő alapította 2007-ben a Magyarok Nyilai szervezetet, aminek tagjai felelősek Hiller István és Kóka János, illetve más országgyűlési képviselők háza elleni támadásért, valamint Csintalan Sándor megveréséért és több melegbár elleni Molotov-koktélos támadásért. Az elmúlt években az ügynek egy tucat gyanúsítottja lett, akik ellen több bűncselekmény miatt is eljárás indult, de ma már csak Budaházy és egyik társa ül rács mögött.

– Független HÍrügynökség –