Célkeresztben a biztonságos internethasználat

Akt.:
Célkeresztben a biztonságos internethasználat
© Fotó: police.hu
Debrecen – Két debreceni oktatási intézményben is előadást tartott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa az internethasználat veszélyeiről.

A rendőrség prevenciós tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít az internet veszélyeiről történő tájékoztatásra, valamint az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatának elősegítésére.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei hírlevélben, valamint az erre igényt tartó iskolákban előadásokon hívják fel a diákok figyelmét az interneten rájuk leselkedő veszélyekre és azok elkerülési lehetőségeire.

Legutóbb, 2015. április 1-jén a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium négy osztályának és a Csapókerti Általános Iskola felső tagozatos diákjainak tartott filmvetítéssel egybekötött rendhagyó osztályfőnöki órát Bak István rendőr alezredes, aki előadásában kitért a közösségi oldalak és a chat programok biztonságos használatára, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeire is. Az interaktív előadáson a diákoknak lehetőségük volt feltenni kérdéseiket az előadónak, és megoszthatták egymással tapasztalataikat.

– police.hu –