Célegyenesben a debreceni U20-as női kosárlabda Eb

Célegyenesben a debreceni U20-as női kosárlabda Eb
Debrecen, 2012. július 19., csütörtök (MTI) – Célegyenesbe értek az előkészületei az augusztus 16-26. között rendezendő debreceni női U20-as kosárlabda Európa-bajnokságnak.

Bodnár Péter, a szervezőbizottság alelnöke a csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón elmondta: a résztvevő 16 ország játékosai az európai kosárlabdasport meghatározó szereplői lesznek néhány éven belül. A torna a szervezést tekintve egyben az “előszobája” is lesz a 2015-ben hazánkban rendezendő felnőtt női kosárlabda Eb-nek – fűzte hozzá.

A kontinensviadal költségvetése 130 millió forint lesz, amit TAO pénzből és a résztvevők befizetéseiből fedeznek – közölte Bodnár Péter.

Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta, hogy Debrecen a sportinfrastruktúra és a szállodai szolgáltatások tekintetében is készen áll egy-egy rangos torna megrendezésére. Ehhez kapcsolódva felidézte a közelmúltból a férfi kosárlabda Eurochallenge négyes döntő, illetve az úszó Eb rendezését a városban.

A politikus szerint sportszakmai szempontból is előnyös a rendezés, hiszen a fiatal játékosok felhívhatják a helyi gyerekek és szüleik figyelmét, hogy érdemes már fiatalkorban elkezdeni a kosárlabdát. Debrecennek hosszú távon az a célja, hogy saját utánpótlásra alapozott, versenyképes kosárcsapata legyen – tette hozzá.

Pajna Zoltán szólt arról, hogy a városnak jelentős bevételt hoz majd a torna, hisz a szervezésre szánt 130 millió forint “az utolsó fillérig Debrecenben lesz elköltve.” A város hírnevét azzal is öregbíthetik, hogy az ide érkező vendégek a város egyik fő attrakcióját, a Virágkarnevált is láthatják – húzta alá.

Augusztus 11-13. között Debrecenben a magyar csapat egy négyes tornán készül fel az Eb-re.

MTI