Cél a legjobb 20 közé kerülés!

Szombaton izgulhatunk Nagy Konrádért
Szombaton izgulhatunk Nagy Konrádért - © Fotó: Magánarchívum
Szocsi, Debrecen – Szombaton Szocsiban jégre lép a hajdúsági gyorskorcsolyázó, Nagy Konrád.

Eljött az idő, végre a debreceni olimpikonért, Nagy Konrádért is szurkolhatunk a téli olimpián, aki a gyorskorcsolya 1500 méteres versengésében áll starthoz. A döntő programja – a cívis korissal – szombaton 14.30-kor kezdődik az Adler Arénában.

– Lehet, sokak számára furcsa, de még mindig nem izgulok a verseny miatt. Lehet, hogy a döntőt megelőző sorsolás után, amikor kiderül, kivel leszek párban, akkor majd feszültebb leszek – osztotta meg érzéseit a nagy nap előtt a debreceni olimpikon, Nagy Konrád. – A felkészülést illetően nem lehet okom a panaszra, itt a hajrában nagyon jól megy a korizás. Az utolsó napokban egy kanadai versenyző, William Dutton segített az edzéseken, aki sprinter, s az volt a feladatom, hogy lekövessem. Ezzel a gyakorlással tudok a legjobban ráhangolódni a versenyre.

Nagy Konrád a Naplónak elmondta, egyáltalán nem foglalkozott a magyar short track csapat háza táján kialakult konfliktussal, csakis a tréningekre és a versenyre koncentrált. A debreceni gyorskorcsolyázó célja, hogy bekerüljön a legjobb 20 közé.

HBN-BN