Cél a hátrányos helyzetűek megsegítése

Akt.:
Cél a hátrányos helyzetűek megsegítése
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Több mint száz vállalkozás részesülhet állami támogatásban.

Nagyszabású, ötmilliárd forintos keretösszegű programot jelentett be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. A kezdeményezés célja, hogy minél több hátrányos helyzetű ember munkát kapjon, ezáltal integrálódjon vagy visszaintegrálódjon a társadalomba. A meghirdetett összegre június 26-tól kezdődően egy éven keresztül pályázhatnak azok a vállalkozások, amelyek piacképesek, és vállalják, hogy egy vagy két évig hátrányos helyzetű embereket foglalkoztatnak. – A minisztérium hisz abban, hogy azoknak az embereknek is jár egy lehetőség, akik már évek óta nem tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A kezdeményezés tehát nem csak munkát teremt, hanem a foglalkoztatást is növeli – mondta az államtitkár.

A hosszú távú és fenntartható üzleti modellel rendelkező vállalatok pályázhatnak az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) legújabb programjában meghirdetett támogatásra – hangsúlyozta Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a sajtó képviselői előtt Debrecenben, az EU-Roma Országos Egyesület székhelyén szerda délután. Hozzátette, ezáltal országszerte körülbelül 160 vállalkozást tudnak majd támogatni 30 és 50 millió forint körüli összeggel.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere jónak tartja, hogy a kormány sokat tesz a rászorulókért, és támogatással ösztönzi a cégeket a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására. Aba-Horváth István, az EU-Roma Országos Egyesület elnöke, valamint Bernáth Bálint, a megyei roma nemzetiségi önkormányzat elnöke pedig egyetért abban, hogy a rászorulóknak és a kisebbségeknek is a munka kell, nem a segély.

HBN-BR