Cegléden vívja következő kupamérkőzését a Balmazújváros

Akt.:
Cegléden vívja következő kupamérkőzését a Balmazújváros
© Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – A lehető legtovább nyújtaná kupakalandját a Füzesi Ferenc vezette Újváros.

Cegléden van jelenése szerdán 18 órától a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK csapatának – a Magyar Kupa harmadik fordulójában feszülnek egymásnak a felek. A Pest megyeiek a Szigetszentmiklóst legyőzve jutottak be a legjobb 16 együttes közé, míg az újvárosiaknak az ózdiakon keresztül vezetett az útja a harmadik körbe.

– Nagyon örültünk a sikernek, hiszen hazai pályán tavaly nem tudtuk legyőzni a PLER-t. Az eredmény sima diadalt sejtet, azonban ez nem teljesen igaz. Az első félidőben küszködtünk, de a szünet után feljavult a védelmünk, és magabiztosan nyertünk. Nagy jelentősége volt a győzelemnek, mert csak így érnek valamit a korábbi bravúrjaink – emlékezett vissza a hétvégi PLER Budapest elleni 25–20-as sikerrel végződő bajnokijukra Korsós Ádám, a Balmaz irányítója.

Kiiktatni a kulcsembereket

A hajdú-bihariak tehát pozitív eseményekkel a hátuk mögött indulhatnak neki az újabb megmérettetésnek, ezúttal a kupában. Nem ismeretlenek egymás számára a gárdák, még szeptember elején találkoztak az NB I-es pontvadászatban – akkor szoros meccsen 28–26-ra felülmúlta Kökény István alakulata az Újvárost. Korsósék szeretnének visszavágni, és továbbjutni az MK-ban.

– Az előző évi összecsapásokkal együtt összesen ötször találkoztunk a Cegléddel, és csak egyszer szereztünk két pontot velük szemben. Mikor kiderült, hogy őket kaptuk a kupában, nem éreztem semmi különösebbet, arra voltam kíváncsi, otthon, vagy idegenben játszunk-e majd. Biztos vagyok benne, hogy egy ki-ki meccs vár ránk, és ha jobban koncentrálunk majd a végén, mint a pár héttel ezelőtti „randevúnkon”, meglehet a siker. A kulcsjátékosaikat meg kell fékezni, a jobbátlövőjük, Perisic, illetve a középső hármasuk nagyon erős, ők külön figyelmet érdemelnek. Ha a hírek igazak, szerencsére hiányozni fog Bíró Balázs, aki 11 gólt lőtt nekünk legutóbb. Nyerni szeretnénk, és bekerülni a következő körbe – mondta el érdeklődésünkre Korsós.

Igen nehéz időszak vár egyébként az újvárosiakra, akik a szerdai Cegléd elleni derbi után szombaton a bajnokságban Mezőkövesdre látogatnak, majd jövő héten szerdán az Egert fogadják, szombaton pedig a Komló otthonában vizitálnak.

HBN