Carter kedvence Bryant, de Chandlerként szeretne kosarazni

Carter kedvence Bryant, de Chandlerként szeretne kosarazni
Sean Carter a Factum új amerikai légiósa egy hete van a klubnál, túl van néhány edzésen és picit belakhatta új otthonát. Beszélgetésünk során kiderült, hogy centerjátékban igyekszik hasonlóan kosarazni, mint a friss olimpiai bajnok, NBA sztár Tyson Chandler, valamint azt is megtudtuk, hogy édesapja is játszotta ezt a sportágat, ám utána hivatásos katona lett.

– Hogy érzed magad Debrecenben?

Sean Carter: – Napról napra jobban. A csapattársaim is igyekeztek tenni róla, hogy így legyen.

 

– Tudtál valamit korábban Magyarországról, a városról?

SC: – Magyarországról nem sokat, inkább Budapestről, néhány barátom által. Aztán a netes keresőben azért utánanéztem pár dolognak Debrecenről, így tudtam meg például, hogy ez az ország második legnagyobb városa.

 

– Tudjuk rólad, hogy Kobe Bryant a nagy kedvenced és a Los Angeles Lakers. De milyen játékos Sean Carter? 

SC: – Próbálok úgy játszani, ahogyan Tyson Chandler a NY Knicks-ből, aki remekül védelmezi a „festéken” belüli területet (a büntetőterületet – a szerző) . A kapott labdával igyekszik amikor csak lehet egyszerűen zsákolni vagy légpassz után kosarat szerezni.

 

– Van bármilyen kabalád az életben vagy a pályán? 

SC: – Mielőtt a meccsen feldobják a labdát, mindig megérintem a jobb alkaromon lévő tetoválást, ami a legjobb barátom nevét mutatja, aki sajnos elhunyt. A főiskolai években minden meccsen az ő emlékéért is játszottam.

 

– Mesélj valamit a családodról!

SC: – Édesapám kosarazott Bowie-ban, mielőtt bevonult volna a seregbe. Én magam Észak-Karolinában élek az idősebb lánytestvéremmel, Sabrinával, a férjével, Avonnal és a fiukkal, Aj-vel. De szoktam anyukámnál is lenni, Floridában, akit Renee-nek hívnak. Bátyám csak egy van, ő is Karolinában él, s őt Larrynek hívják.

 

– Még arról mesélj egy kicsit, milyen volt a neves trénerrel, Derek Kelloggal dolgozni az Umass csapatánál? 

SC: – Hatalmas tapasztalatokkal szolgált vele dolgozni. Emellett nagyon jó kapcsolat alakult ki közöttünk, ami a pályán kívülre is vonatkozik. A mai napig bármikor felhívhatom, ha szükségét érzem, és bármiben segít, ha tud. Edzőként nagyon energikus Derek Kellogg. A stílusa nekem rendkívüli módon bejött, az, hogy egész idő alatt nyomás alatt tartottuk az ellenfelet és gyors iramban kosaraztunk. Az Umasson töltött idő borzasztóan hasznos volt az életemben, segített érettebbé válnom és ezért örökké szeretni fogom.

HBN-KSZ