Caro Emerald a változatosság rabja

Caro Emerald
Caro Emerald - © Fotó: Getty Images
Debrecen – A 2012-es Sziget után most Debrecenben hallhatja a nagyközönség Caro Emeraldot.

Elegancia és kifinomult stílus, leginkább így jellemezhetnénk Hollandia első számú fesztiválzenekarának énekesnőjét, akit csütörtök este fél tíztől hallhatnak a Pepsi Nagyszínpadon.

Jazz, swing, pop

A 2009-ben indult formáció a 40-50-es évek jazz zenéjét ötvözi a modern popzenével. Első slágerük a Back it Up volt, amivel számos európai ország slágerlistáját robbantották. A dalt Caro egy eredetileg másnak készített demón hallotta, de a hangja annyira jól illett az anyaghoz, hogy a producer szeretett volna vele dolgozni. Így készült el az első lemez, amiből eddig több millió példányt adtak el. Az album hazájukban, Hollandiában akkora népszerűségnek örvend, hogy az eladási listán Michael Jackson Thrillerjét is megelőzte.

Az első slágert számos újabb követte, aminek eredménye egy csomó külföldi meghívásban anyagiasult. Bár Caro szerint a zenéje jobban illik intimebb közeghez, szívesen lépnek fel fesztiválokon. Nem válogatós, mint egy interjújában megjegyezte, bárhol jól érzi magát és szereti a változatosságot. Ez a sokszínűség a zenéjében is tetten érhető, a jazztől a swingen át a popig minden műfaj keveredik a „Caro-s” dallamokban.

Keveredjünk vele mi is, így A night like this, vagy a legújabb, Quicksand című dalával a Campuson.

HBN