CampusON

Akt.:
A Kiscsillag koncertjén
A Kiscsillag koncertjén - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Csupa játék a Budapest Bár koncertje. Az ember azt hihetné, hogy a színpadon állók összejöttek egy jót mulatni tét nélkül és mi magunk nem szükséges, de elégséges feltételként beleshetünk e felszabadult „házibuliba”, hogy megtudjuk hogyan szórakoznak a profi zenészek.

Hihetnénk, ha nem lenne ennyire tökéletes a hangszerek és énekhangok harmóniája és ha a személyes kiszólásaikkal nem vonnának be „baráti körükbe” a dalolók. Ez volt a kedvenc csütörtöki Campus-os élményem, rögtön a Punnany Massif koncertje után. A fiúkban az a leginkább tiszteletreméltó, hogy rengeteg munkát fektetnek koncertjeikbe. A pénteken 11. születésnapját ünneplő banda, olyan slágerein is dolgozik, amelyeknek már a kezdő taktusaira tombol a közönség. Kicsit más alapokkal, kicsit más ritmusban hozták el a legismertebbeket a Campusra. Külön pacsi, amiért van egy Mai Napló című albumuk. Amikor kezek erdején keresztül néztem őket és a „zöld volt a mezőt” szívből énekeltem, azt hittem ettől kedvencebb kedvencem már nem lesz a fesztiválon.

Aztán elmentem Kiscsillagra. Az emlékekből építkező holtverseny e percben is tart bennem. A létigazságok egyedi megfogalmazás- és előadásmódja elsőre a rekeszizomra hat, majd gyorsan és súlyosan csúszik le a gyomorra, szívre. Hány favoritra nem értem oda és hány jön még vasárnapig.

Budapest Bár nyelvén szólva, kedves Campus, üzenem neked: „egy húszezer éjszakás kaland körülbelül az lenne magából elég, talán van némi túlzás ebben a számban, de csak, hogy megértse a lényegét”.

HBN-Horváth Borbála


A Campus első napjáról jelentjük
Debrecen – Minden várakozást felülmúlt a debreceni Campus Fesztivál első napja, csütörtökön valamennyi helyszín beindult, nyolc színpad és számos program várta a fesztiválozókat.


Campus Fesztivál a közösségi médiában
Debrecen – Elstartolt a 2014-es Campus Fesztivál. Az 1. nap fellépői voltak: Punnany Massif, Heaven Street Seven, CarbonFools, Kiscsillag.