Campus: jövőre, veletek, ugyanitt!

Campus: jövőre, veletek, ugyanitt!
Debrecen – A Napló által megszólított fesztiválozók szerint nagyon jó volt az idei rendezés.


A vasárnap hajnali végkifejlethez közeledve szombat este óráról órára nőtt a nagyerdei Campus Fesztiválra kilátogató tömeg. Szinte mindenki a 25 éves Tankcsapda koncertjét várta nagyon, amelyen aztán olyan rengetegen voltak, hogy a későn érkezők már alig fértek oda.

Míg a rendezvény első napjaiban a tinédzserek voltak többségben, addig a végén a 30-as, 40-es korosztály került létszámfölénybe. A büfék környékén ekkor elegyedtünk szóba néhány söröző, vacsorázó, vagy éppen a következő koncertre sétáló fesztiválozóval, akiktől azt kértük, adjanak számot élményeikről, összegezzék a látottakat-hallottakat.

Zenei csemegézők

Török Gergely, aki rutinos fesztiválozónak nevezte magát, azt mondta, hogy teljes mértékben elégedett a helyszínnel, az új stadion melletti területtel, amely sokkal jobb mint tavalyi helyszín (a vidámpark és az atlétikapálya). Ugyanakkor a nagyszínpadot ő inkább az állatkert felőli sarokba helyezte volna, mert szerinte úgy jobban eloszlana a tömeg. Ráadásul az állatoknak is könnyebb lenne elviselni ezeket a napokat – állította, megjegyezve, a várost hangszigetelő fallal védené a zajtól. Arra kérdésre, hogy melyik koncert volt a legemlékezetesebb, nevetve válaszolta: az ital miatt nem emlékszik mindenre tisztán.

Fényi Inke a barátaival minden este kint volt. Sok, többnyire színvonalas koncertet hallott. Leginkább a Naplóban is bemutatott Honeybeast, a Punnany Massif, a The Paradoxx, Korda György és Balázs Klári, valamint Dévényi Tibi bácsi tetszett neki. A területen belüli közlekedéssel viszont nem volt teljes mértékben megelégedve. Úgy vélte, hogy a nagyszínpad felé vezető út meglehetősen keskenyre sikerült. Nem látta értelmét annak a kerítésnek, amelyet a bejárattól jobbra a civil sátrak mögé húztak fel. Emiatt a nagyszínpad felé tartóknak jelentőset kellett kerülni és a civilek iránti érdeklődésnek is jót tett volna, ha arra is lehetett volna menni – vélekedett.

Vonják be a szabadtérit?

Sominé Tóth Tímea férjével együtt a szerdai nulladik nap kivételével minden nap kint volt. Fantasztikusnak találta az Ocho Macho, a Paddy and to Rats és a Punnany Massif fellépéseit. – A Campus nagy hibája az volt, hogy a nagyszínpadhoz nem mindig lehetett odaférni, amelyen jövőre jó lenne ha változtatnának – ismételte az előző megszólalót.

Férje, Somi Tibor szerint remek volt a helyszín. Sok fesztiválon jártam már, de ez a legkulturáltabb, legigényesebb – jelentette ki. Neki az Intim Torna Illegál bulija jött be. Gyenge színvonalú koncertre nem emlékszik. Arra panaszkodott, hogy a víztorony melletti színpadon fellépő humoristákra is kíváncsi lett volna, de folyamatosan olyan sok néző volt jelen, hogy nem tudott odaférni, messzebbről pedig nem lehetett rendesen hallani. – Őket jövőre vigyék át a közeli, most felújított szabadtéri színpadra – javasolta. Mit tenne ha ő lenne a zenei programért felelős szervező, kérdeztük, mire azt válaszolta, még több rockzenét hozna, meghívná például Kalapács Józsit is.

Most először

Végül két, „első campusozó” balmazújvárosi tinédzserrel, Varga Zoltánnal és Pokrócz Jánossal beszéltünk. Mint elmondták, nagy Tankcsapda-rajongók, elsősorban a debreceni banda miatt érkeztek. Kora estig találomra mentek be több helyre is, bele-bele hallgattak ebbe-abba. Lényegében mind jó volt – felelték, hozzátéve, hogy a Wyrfarkason végig kitartottak. Az étel- , italkínálatot elsőrangúnak ítélték. Lángost ettek 350 forintért, ami szerintük még a diákok pénztárcájának is elviselhető, de az 500 forintos zsíros kenyeres, lila hagymás menüt már drágállták. Úgy vélték, jövőre is eljönnek a fesztiválra, de akkor már több időt szeretnének kint tölteni.

– HBN-OCs –