Magyarország

2007.12.04. 12:14

Eddig ismeretlen kábítószert foglaltak le a nyomozók

<p>Eddig ismeretlen összetételű ecstasy-tablettát foglaltak le a nyomozók egy budapesti férfitől. A lakásában több mint 6,5 millió forintot érő drog volt összesen.</p>

A nyomozók gyanúja szerint terjesztette a kábítószert és az sem kizárt, hogy társai is voltak.

A rendőröket egy újpesti ház egyik lakója hívta fel korábban, mert egyik szomszédját gyanúsnak találta. Azt feltételezte róla, hogy kábítószert árul. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai ezért még a múlt héten házkutatást tartottak az érintett lakásban, ahol a gyanú beigazolódott.

A nyomozók a lakásban másfél kilogramm amphetamint és 80 gramm kokaint találtak, valamint 12 ezer darab ecstasy-tablettát. A szintetikus drog különlegessége, hogy eddig ismeretlen összetételű. A lakásban volt a kábítószerek hígításához használt anyag is, illetve digitális mérleg, tasakok, valamint a drog tömörítéséhez szükséges prés. A lefoglalt kábítószer eléri az úgynevezett jelentős mennyiséget, a feketepiaci értéke pedig meghaladja a 6,7 millió forintot.

Bucsek Gábor, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztályvezetője a Független Hírügynökségnek kedden elmondta: a megtalált eszközök és a nagy mennyiségű drog alapján azt feltételezik, hogy a férfi árulta a kábítószert és azt sem zárják ki, hogy társai is voltak. Egyelőre azonban az ügy még az elején jár, így újabb gyanúsítottjuk még nincs.

A lakást bérlő férfit azóta már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!