Campus Fesztivál: fejest ugrani a főépületbe

Akt.:
Campus Fesztivál: fejest ugrani a főépületbe
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Az ismeretterjesztő programok mellett idén először külön egyetemi színpad is lesz.

A Debreceni Egyetem(DE) az egyetlen olyan hazai felsőoktatási intézmény, amelyhez egy – elsősorban – fiatalokat megszólító fesztivál ilyen szervesen kötődik. A Campus Fesztiválon önállóan, az EFOTT-on a Testnevelési Egyetemmel közösen jelenik meg. A Debreceni Egyetem idén először saját színpaddal, emellett az elmúlt években is közkedvelt látványos fizikai kísérletekkel, 15 – a tudomány szórakoztató oldalát demonstráló – standdal és Főépület alakú ugrálóvárral várja a nagyerdei rendezvény látogatóit. Az Egyetem Tér programhelyszín évről-évre nagyobb területet foglal el: idén már mintegy 1000 négyzetméteren, rögtön a fesztivál főbejáratánál kap helyet.

– Az elmúlt évek fesztiváljainak nevezetes szeglete volt a tér, ez az idén is így lesz. Az intézmény standjainál látványos eszközökkel, élményszerűen mutatjuk meg azokat a kutatási területeket, melyekkel a mindennapokban is foglalkoznak az egyetemi kutatók – fogalmazott Szilvássy Zoltán rektor a Campus sajtótájékoztatóján.

Szelfi az amerikai focistákkal

Lesz 3D-s portéfotózás, mikroszkópos és ultrahangos fesztiválszelfi, sőt, a fesztiválszleng kapcsán helyszíni gyűjtést is végeznek a nyelvészek. Az Orvosi Képalkotó Intézet egész műszerparkot állít a rendezvény szolgálatába, a környezetvédők gyógynövény felismerő versenyt hirdetnek, PET palackot gyűjtenek és kóstolót kínálnak a tangazdaság terményeiből. Várható marketing gyorstalpaló, nemzetközi kvíz, párkapcsolati tanácsadás és még közös fotót is lehet készíteni az Egyesült Államokból kifejezetten az Egyetem Térre érkező amerikai focistákkal.

Duma és dallam

Az Egyetem Téren lépnek fel a Dumaszínház sztárjai: Janklovics Péter, Kiss Ádám, Mogács Dániel és Dombóvári István. A pódiumbeszélgetéseken Csernus Imrével és Vujity Tvrtkoval találkozhatnak az érdeklődők, a zenei kínálatban pedig a Pély Barna & B The First, a Garami Funky Staff + Heincz Gábor Biga, a Váczi Eszter & Quartet, a Debreceni Dixieland Jazz Band, az Acoustic Gallery, valamint a Wyrfarkas és az egyetemi kötődésű Android együttes váltják egymást.

A hely specialitása az egyedi megrendelésre készült öt méter magas egyetemi ugrálóvár, ami a főépület méretarányos mása és ahol a felnőttek is bátran levezethetik a maradék energiát.

Az egyetemi programhelyszín szervezésében és a szakmai programokban mintegy 200 egyetemi dolgozó és hallgató vesz részt.

HBN


Kényelem a fesztiválon, kártyával a zsebben

Debrecen – Nem csak a hét külföldi és kétszáz magyar fellépő vonzza a látogatókat a Campus Fesztiválra.

hirdetés