Campus Fesztivál: Buli a world beat jegyében

Akt.:
Campus Fesztivál: Buli a world beat jegyében
Debrecen – Aki erre nem táncolt az elmúlt években, az nem is járt bulizni…

A tagok származását tekintve a Prága–New York–Sao Paulo tengelyre illeszkedő Noise of Human Art, vagyis a N.O.H.A. zenekar idén nyáron a jövő hét szerdán kezdődő Campus Fesztivál programkínálatát gazdagítja pörgős zenéjével.

Magába olvasztja

„Aki nem táncolt az elmúlt években a Tu Café című számra, az nem is járt bulizni” – utal a Noise of Human Art, azaz a N.O.H.A. zenekar ismertségére Süli András, a Campus Fesztivál programmenedzsere. A csapat által játszott, world beatnek nevezett stílus egyaránt magába olvasztja a világzenét, a balkáni és roma zene elemeit vegyíti az elektronikus alapokkal, a drum and bass ütemeivel. A dinamikus, élő koncertjeiről híres zenekar július 28-án, szombat éjjel a TELEKOM Teraszon táncoltatja meg a Campus fesztiválozóit.

Kozmopolitává vált

A N.O.H.A. 1995 óta aktív a zeneiparban, a cseh alapító, Filip Noha egy amerikai dj-vel, MC Chevyvel teremtette meg az együttes karakterét, ami teljessé és igazán kozmopolitává az énekeső, Camila De Oliveira megjelenésével vált. A gitárosként is szereplő, éneklést és filmzenét tanult brazil énekesnő bejárta a világot, élt Svédországban, Dániában, Izraelben és Indiában is, megismerve és beolvasztva művészetébe a helyben befogadott zenei sajátosságokat. A zenekar nyáron körbeutazza fellépéseivel Európát, Németországtól kezdve Spanyolországon át Lengyelországig fellépnek a legtöbb nagyvárosban, ahogy a fesztiválszerepléseikkel is a legnagyobb európai bulikat gazdagították az elmúlt években. A Campus Fesztiválnak köszönhetően idén egyedül a debreceni fesztiválon láthatjuk hazánkban a Noise of Human Art zenészeit, akiknek zenéje pont arra való, hogy alaposan megtáncoltassa a fesztiválozni vágyókat.

HBN–SZL