Campus Fesztivál – „Idén is nagyon várom a Campust”

Akt.:
Campus Fesztivál – „Idén is nagyon várom a Campust”
Debrecen – Sok humor, európai nyelvek, gasztronómia a művészeti programok mellett…

Július 25-én, azaz holnap a 0. nappal megkezdődik a Campus Fesztivál, négy napon át több mint kétszáz program várja a Nagyerdőn a közönséget.

A koncertek mellett színházi események, filmvetítés, sör- és sajtkóstolási vetélkedő, fizikai kísérletek, közönségtalálkozók és természetesen sok humor is színesíti a Campus Fesztivál idei programját is.

Érdekes lesz…

A Víztorony Pódium csütörtöktől a kultúra, a könnyűzene és a humor otthonaként várja a fesztiválozókat, ahol mindjárt a csütörtöki, hivatalos első napon a Dumaszínház ifjú sztárjával, Kiss Ádámmal találkozhatunk, akit Göteborgban egy hentesnél sikerült utolérnünk: „Tavaly Mogáccsal nagyon jól éreztem magam a fesztiválon, a végére már a pultos csaj fodrászára ittunk, de elmentünk a Quimby koncertjére is, amit szintén nagyon élveztük – legalábbis ilyen videóim vannak a telefonomon. Idén nagyon várom a Campust, mert egy napra sűrűsödnek a nagy kedvenceim: Punnany Massifról megyek Kiss Ádámra, onnan pedig a Bëlgára, ezt a Bermuda-háromszöget tervezem. Érdekes lesz visszazökkenni fesztiválozóból fellépővé.”

Nyelvi tanszékekkel

„Amikor tehetem, kijövök a fesztiválra, én általában a jazzkoncerteket kedvelem és a borudvaros találkozókat, ahol kiváló borokat lehet kóstolni baráti társalgás közben” – mondja dr. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora, aki kiemelte, hogy a Campus Fesztiválon több száz hallgatója dolgozik az egyetemnek, a programok között idén újdonságként megjelenő Európai Nyelvek Utcájában pedig a Bölcsészettudományi Kar nyelvi tanszékei vállaltak komoly szerepet.

Masszív műsorral

Rácz Tamás, a Skafunderz zenekar énekese a Campus Fesztivál külföldi fellépőire kíváncsi leginkább: „A The Real McKenziest mindenképpen várom, és az Apocalypticát is, mivel láttam már őket tíz éve, és nagyon jó bulit csináltak. A mi napunkon, szombaton lesz a N.O.H.A., őket is szeretném megnézni és természetesen testvérzenekarunkat, a Solid Galerit is. Koncertünkre egyébként elég masszív műsorral készülünk, minden lemezt érintünk majd, de leginkább a legújabb albumra hegyezzük ki a bulit.”

HBN–SzL