Búvárúszás: mindenki érmes lehet a vk-n

Senánszky Petra
Senánszky Petra - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Hétfős magyar csapat vesz részt az uszonyosúszó Világkupa sorozat első, hétvégi állomásán. Miután tavaly Senánszky Petra három világbajnoki címet nyert, és a többiek is a világ élvonalába tartoznak, várhatóan érmekkel tér haza a magyar küldöttség Poznanból.

“A szokásosnál korábban kezdtük a felkészülést, már a karácsonyi pihenőben is kemény edzéseket tartottunk” – nyilatkozta Kókai Dávid, a debreceniek edzője, a Magyar Búvár Szakszövetség uszonyosúszó szakbizottságának vezetője. – “Bár még nagyon korai ez a verseny, jó időeredményeket várok. Senánszky Petrától és Kosina Gergőtől az aranyérem sem lenne meglepetés, de dobogós helyezéseket a többiek is elérhetnek, akár mindenki lehet érmes.”

A Világkupára utazó magyar csapat: Kosina Gergő, Senánszky Petra, Senánszky Flóra, Szabó Anita, Szűcs Rebeka (valamennyien Debreceni Búvárklub), Mozsár Alex, Nyerges Petra (mindketten Mátrai Erőmű Búvárklub). A Világkupa sorozat második fordulójának Magyarország ad otthont: február 27-28-án Egerben rendezik. Az év fő versenyei a felnőtt és a junior vb lesznek.

“Mivel a felnőtt világbajnokság kvalifikál a 2017-es Világjátékokra, mindenképpen az lesz az idény csúcspontja. Megváltoztak a kvalifikáció szabályai, egyversenyes, amerikai típusú válogatót vezettek be, vagyis a vb-n elért helyezések számítanak és kész. A nyári jó szereplés érdekében megyünk a mostani Világkupára is.” – mondta Kókai Dávid.Sporthírek


hirdetés