Sport

2013.08.23. 17:29

Már aréna hangulatot áraszt az épülő létesítmény

Debrecen - Az előzetes ütemterv szerint haladnak a Nagyerdei Stadion rekonstrukciós munkálatai.

Debrecen - Az előzetes ütemterv szerint haladnak a Nagyerdei Stadion rekonstrukciós munkálatai.

Még tíz nap, és az előregyártott vasbeton szerkezetek építését befejezik - mondta el lapunknak Sándor László, az Épker Service Zrt. vezérigazgatója pénteken, a jövő áprilisra újjá születő Nagyerdei Stadionban. Ezzel akkor megközelítően 40 százalékos készültségi állapotban lesz a beruházás - tette hozzá.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a tetőtől eltekintve a lelátó addigra elkészül, már csak a székek hiányoznak majd róla. A nézőtér alatt, illetve a nyugati oldalon lévő főépületben mindenhol folynak az alapvető gépészeti munkák, hiszen az egész hálózat körbefut a létesítményben.

A hét hónapja megkezdett munkákat ma már több mint 350-en végzik naponta, ennek is köszönhető az ütemtervben meghatározottakat tudják tartani. Eszerint október végére, november elejére teljes egészében elkészül az 1,1 kilométer hosszú lebegő járda is, melyen a szurkolók a lelátóra juthatnak.

Napról napra növekszik a nézőteret befedő tetőt tartó acélszerkezet nagysága, és a vezérigazgató szerint szeptember 15-re az északi kanyar kivételével mindenhol állni fog a szerkezet, melyre a jövő héttől az eddig kettő mellé folyamatosan szerelik fel a membrán tető többi részét.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!