Büszkén áll Duhaj Kapitány

Az életnagyságú kabalafigurát megszerették a gyerekek
Az életnagyságú kabalafigurát megszerették a gyerekek - © Fotó: Harsányi Zsolt
Hajdúnánás – Tomboló szél vagy szakadó jégeső – a nánásiak így is elkészítették az életnagyságú kabalafigurát.

Nem volt akadály a helyieknek a rossz időjárás, hiszen ennek ellenére is elkészült a Hajdúk Világtalálkozójának kabalafigurája, Duhaj Kapitány életnagyságú változata. A szakadó jégeső sem tántorította el a kicsiket és nagyokat, akik befejezték szombat délután a kabalát, ezzel is megmutatva az igazi hajdú virtust.

Megszerették a nánásiak

Sok millió tűszúrással, úgynevezett tűnemezeléssel készítették el a nánásiak a Hajdúk Világtalálkozóján debütáló óriáskabala figurát. A több mint két méter magas kapitányt, amely közel százszorosa az eredetinek, tíz napon keresztül 15 asszony készítette hungarocell és mintegy hat kilogramm gyapjú felhasználásával. A világtalálkozó kabalája az elmúlt évben kapta meg nevét széles társadalmi összefogással. Duhaj Kapitányt ez idő alatt megszerettek a gyerekek és a felnőttek egyaránt.

Július 15-én, szombat délután családi nap keretében fejezhették be az életnagyságú Duhaj Kapitányt azok, akiket nem rettentett el a szélsőséges időjárás. Sokakat nem, hiszen a Világtalálkozó kabalája időben elkészült, így augusztus 4–5. előtt már több helyszínen is felbukkan majd Hajdúnánás belvárosában a Kapitány.

A Hajdúk Világtalálkozóján

Természetesen a kabalán kívül rengeteg élménnyel gazdagodhatnak azok, akik ellátogatnak augusztus 4–5. között a Hajdúk Világtalálkozójára, hiszen az idén a hagyományosnak mondható fáklyás felvonulás, a csatajelenetek, a népi játékok, a táncház, a népművészeti vásár és a határon innen és túlról érkező kulturális csoportok bemutatkozása mellett, megelevenednek a 16–17. századi gasztronómiai különlegességek a „Hajdú Ízek” Főzőversenyén, a hazai rock történelem kiemelkedő alakja Pataki Attila és a magyar funk rock együttes a Magna Cum Laude együttes is ellátogat a világtalálkozóra.

HBN–Harsányi Zsolt