Busz sodort el egy fiút a Külső vásártéren

Akt.:
Busz sodort el egy fiút a Külső vásártéren
© Forrás: Google Street View
Hajdú-Bihar – Az esős, ködös idő, a lehűlés megmutatkozik a megyénkbeli mentők vonulásszámán is: az elmúlt napokhoz képet többször, kétszáz fölötti alkalommal riasztották őket péntek és szombat reggel között. Segítettek egy könnyű sérültnek reggel kilenc előtt a 47-es főúton Derecske közelében, ahol egy személyautó borult árokba – jelentette kérdésünkre a mentésvezető. Ügyeleti hírek.

A rendőröknek több balesettel volt dolguk: egy fiatalkorú fiú a debreceni Külső vásártéren párhuzamosan parkoló két busz között sétált el és figyelmetlenül lépett ki az útra. A szervizúton egy autóbusz közlekedett az Arany János utca felől a Széchenyi felé, s elsodorta a fiút, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Egy segédmotoros férfi nem a közlekedési viszonyoknak megfelelően ment a Huszár Gál utcán 17 óra körül. Egy vészfékezés következtében elcsúszott és könnyű sérülést szenvedett. Egy 55 éves férfi pedig ittasan ült segédmotorjára, s szombaton hajnali három órakor „belefutott” egy ellenőrzésbe a Hadházi úton; a szonda pozitív értéket mutatott.

A nagy bevásárlóközpontok körül is akadt tennivalója a rend őreinek. A Kishegyesi úti szupermarket mozgássérült parkolójába úgy állt be egy autós, hogy nem volt vele a parkoló igazolvány használatára jogosult személy, így közokirathamisítás bűntette miatt kell felelnie.

A Füredi úti bevásárlóközpontban egy 38 éves hajdúdorogi nőt csípett fülön a biztonsági őr, mert esernyőt, noteszeket, lámpákat igyekezett ellopni, miután levette azokról az áruvédelmi eszközt. A rendőrök kiérkezéséig ugyancsak a bolt biztonsági szolgálata tartotta vissza azt a 20 éves nyírmadai férfit és kiskorú dombrádi lányt, aki a Csapó utcai bevásárlóközpont egyik üzletéből akart ruhaneműt eltulajdonítani pénteken délután fél négykor.
A debreceni repülőtéren szeptember 23-án 0 óra 55 perckor landolt egy férfi, aki gyanús lett az útlevélkezelőnek. A 37 éves személről kiderült, hogy őt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság lopás megalapozott gyanúja miatt körözi. A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei L. Zoltánt elfogták és előállították.

A tűzoltók elmúlt 24 órájáról így számolt be a sajtóreferens: szeptember 22-én kora délután a 35-ös főút 18-as kilométerszelvényénél egy teljes terjedelmében égő személyautót oltottak el, személyi sérülés nem történt. Valamivel később Berettyóújfaluba hívták őket egy műanyagot gyártó csarnokban darált műanyag kapott lángra. Az ott dolgozók eloltották a tüzet, a kiérkező lánglovagok átszellőztették az épületet, míg a katasztrófavédelem műveleti szolgálata helyszíni szemlét tartott. Éjfél előtt Hajdúszováton ténykedtek, itt egy családi ház udvarán 30 négyzetméteren égett a szénakazal, amit eloltottak.

HBN


Debrecen - Londonból érkezett az a férfi, akit a nyírábrányi rendőrök a repülőtéren elfogtak. A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren szeptember 23-án 0 óra 55 perckor Magyarország területére belépésre jelentkezett egy férfi, aki gyanús lett az útlevélkezelőnek. A 37 éves férfi adatainak ellenőrzéseko...