Büntetőeljárás a debreceni házomlás miatt

Épülő mélygarázsba dőlt egy lakóépület Debrecenben
Épülő mélygarázsba dőlt egy lakóépület Debrecenben - © Fotó: Matey István
Debrecen – Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt megindította a rendőrség a Hunyadi utcai házfal leomlással összefüggésben – mondta el a Naplónak szerdán Demeter Erika, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Emlékezetes: október 9-én – jövőbeni mélygarázsok kialakítása érdekében – földmunkákat végeztek egy ottani telken, amikor a szomszédos ház egyik fala egy szobával együtt a mélybe omlott. Senki sem sérült meg, de az épületben lakó két családnak – összesen tíz embernek – el kellett hagynia otthonát. Számukra a debreceni önkormányzat fél évre lakást ajánlott fel, éltek is a lehetőséggel.

– A büntetőeljárásról az igazságügyi építésügyi és a munkabiztonsági szakértő véleménye alapján határozott a rendőrség – tette hozzá Demeter Erika.

HBN


Házomlás a Hunyadi utcán: pert fontolgat a család

Debrecen – Nincs előrelépés a károsult család és a kivitelező ügyében a múlt hétvégi házomlást követően. Emlékezetes: vasárnapra virradóan a Párizsi Udvar második ütemének építési területén, a mélygarázsok kialakítása során a szomszédos lakóépület egyik szobája egyszerűen belecsúszott a munkagödörbe. Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértők – tudtuk meg a rendőrségtől – még nem készültek el a szakvéleménnyel, így az, hogy indul-e büntetőeljárás, egyelőre kérdéses.

 Még a romok alatt a remények

Debrecen – Két műszaki szakértő vizsgálja a Hunyadi utcai házomlás körülményeit, ahol egy készülő mélygarázs munkaárkába zuhant az egyik szomszédos ház szélső szobája. Az eljárás folytatásáról az eredmények alapján döntenek – közölte érdeklődésünkre a rendőrség.

 

 

 


Videó: Nem volt otthon a huszonéves lány, amikor leomlott a házfal – ezért nem történt tragédia

Debrecen – Beomlott egy családi ház fala szombat éjjel Debrecen belvárosában. Mellette mélygarázs épül, a ház egyik szobája a kiásott gödörbe borult. Egy anya és két gyereke lakott a ház egyik felében, a másikban a tulaj lánya. A lány szobája dőlt össze, de a család sem maradhat ott. Most panzióban alszanak, amit a mélygarázs kivitelezője fizet nekik. Az RTL Híradójának riportja.

 


Házomlás a Hunyadi utcán: az önkormányzat minden segítséget megad a családoknak

Debrecen – Az önkormányzat együtt érez a tragédia miatt nehéz helyzetbe került emberekkel és igyekszik minden tőle telhető segítséget megadni részükre – közölték vasárnap délután.

 

 

 


Mélygarázsba omlott egy épület Debrecenben

Debrecen – Épülő mélygarázsba dőlt egy lakóépület a Hunyadi utcában. Az házban elő tíz ember szerencsére időben ki tudott menekülni az épületből, így közülük senki nem szenvedett sérüléseket.

hirdetés