Autó - Motor

2013.05.28. 15:39

Sébastien Ogier a monacói Porsche Supercup futamon

Sébastien Ogier nemcsak a kavicsos úton volt eddig a leggyorsabb, hanem a versenypályán is kiválóan szerepelt.

Sébastien Ogier nemcsak a kavicsos úton volt eddig a leggyorsabb, hanem a versenypályán is kiválóan szerepelt. A Volkswagen rali-pilótája ugyanis vendégszereplőként lépett fel a hétvégi Porsche Mobil 1 Supercup-on Monacóban és sikeresen szerepelt. A francia pilóta, aki jelenleg vezeti a rali-világbajnokságot, a 13. helyen végzett a 26 fős mezőnyben. A versenyt, ami a monacói Forma 1-es futamhétvége részét képezte, a brit Sean Edwards nyerte, míg a többszörös rali győztes Sébastien Loeb - aki szintén indult a versenyen - a 16. helyen ért célba.

"A Porsche Supercup-on versenyezni fantasztikus élmény. Nagyon hálás vagyok, hiszen megvalósult az egyik régi álmom, köszönöm a támogatást a Porschénak, a TAG Heuernek és a Volkswagennek. Nagyon izgalmas volt számomra, hogy "nem ralis szemmel" is megismerhettem Monaco-t" - nyilatkozta Ogier boldogan. "Gratulálok Sean Edwardsnak, aki szenzációs versenyt futott és még indulás előtt hasznos tippekkel látott el engem is. Jól versenyeztem és már rögtön az indulás után jobb helyet tudtam megszerezni, a legjobb köridőim nem voltak messze Seanétól. Ez nem rossz ahhoz képest, hogy csak fél napom volt tesztelni a Porschét. Próbáltam harcolni a pályán, de szinte lehetetlen előzni Monacóban. Nagyon boldog vagyok és várom a Görög-ralit."

Ogier már a szabadedzésen is jól szerepelt, sokáig az első három legjobb idő között tartották számon mért köreit. A francia pilóta az elismerésre méltó 14. rajtrácsról vágott neki a futamnak - olyan híres és kedvelt pilóták előtt, mint Sébastian Loeb, Alain Menu és Sebastian Bleekemolen. A verseny előtt a tavalyi év győztese Sean Edwards tippeket adott Ogiernek, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a legkönnyebben vegye Monte Carlo "dzsungelének" akadályait és úgy tűnik "szuper Séb" sikeresen alkalmazta a kapott tanácsokat a gyakorlatban. Ugyancsak hasznosnak bizonyult a találkozó Sébastian Vettel-lel, mert a háromszoros Forma 1-es világbajnok, aki lelkes rali rajongó, további tanácsokkal látta el és megmutatta Ogiernek Forma 1-es autóját. Ogier számára az esemény másik fénypontja az volt, amikor találkozhatott az amerikai színésznővel Cameron Diazzal.

Hétfőtől Ogier visszaül a Porsche 911 GT3-ból a megszokott Volkswagen Polo WRC-be, ahogy teszi azt a Volkswagen vezetése is, hogy felkészüljenek az Acropolis-ralira, amelyet május 31. és június 2. között rendeznek Görögországban.

 

(forrás: volkswagen.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!