Bűnszövetségben kereskedhettek a tiltott szerrel: óriási gyomros a hajdú-bihari drogpiacnak

Bűnszövetségben kereskedhettek a tiltott szerrel: óriási gyomros a hajdú-bihari drogpiacnak
© Fotók: police.hu
Hajdúhadház – A hajdúhadházi információk alapján a Terrorelhárítási Központ és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály több helyszínen, összehangolt akciósorozatot hajtott végre – olvasható a police.hu-n. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanújával hét embert vettek őrizetbe a hajdú-bihari nyomozók. A rendőrök több millió forint készpénzt és átalakított lőfegyvert is lefoglaltak az akcióban.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság bűnügyeseinek olyan információ jutott a tudomására, hogy többen új pszichoaktív anyagot árusítanak a városban. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen április 4-én több helyszínen, összehangolt akciót hajtottak végre – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, a TEK műveleti egységei Bocskaikertben és Hajdúhadházon összesen hét személyt fogtak el, míg a Cívis Közterületi Támogató Alosztály két debreceni lakost kerített kézre.

A nyomozás adatai szerint R. András bocskaikerti otthonában készítette a tiltott anyagot, amit aztán élettársával és annak gyerekeivel több személyt irányítva, bűnszövetségben terjesztett a megyében. A megalapozott gyanú szerint az R. Andrástól vásárolt anyagot Sz. Zoltán és barátnője a megyeszékhelyen értékesítette, majd a befolyt pénz egy részét visszafizették a bocskaikerti lakosnak – derül ki a rendőrségi közleményből.

Az ügy részleteinek felderítése során a nyomozók látókörébe került két hajdúhadházi lakos is. V. Ferenc és Sz. Ferenc a gyanú szerint szintén az R. Andrástól szerzett tiltott szerrel kereskedtek.

A tájékoztatás szerint a gyanúsítottaknál tartott kutatások során a hajdúhadházi nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Bűnügyi Technikai Osztály munkatársaival közösen több tucat adag, alufóliába csomagolt – az elsődleges szakértői vélemény alapján – új pszichoaktív anyagot találtak, ami mellett több millió forint készpénzt, átalakított lőfegyvert, gázriasztó fegyvert és a tiltott szer terjesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le.

Fotó: police.hu

A nyomozók V. Ferencet, Sz. Ferencet, L. Tamást, B. Andrást, Sz. Zoltánt, R. Andrást és élettársát őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság április 5-én elrendelt.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást.